Sværhedsgrad
Forberedelse
30 min
Samlet tid
1
t
Personer
4
Sådan laver du Glutenfri rabarbermousse-kage
- Rabarbercrudité: Start med at lave pynten af 1 stang frisk rabarber. Skræl en tynd bane med en kartoffelskræller. Kom banerne i koldt vand for at de krymper sammen.
- Bund: Rør marcipan og sukker godt sammen med en elpisker og tilsæt smør lidt ad gangen. Tilsæt derefter æg. Smør massen ud på bagepapir (ca. 10x 10 cm). Bag ved 160° C i ca. 20 min. Lad bunden køle af mens resten af delene til kagerne tilberedes.
- Rabarber indlæg: Læg husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Skær rabarber ud i små stykker og kog sammen med vand og sukker indtil rabarberne er møre. Tilsæt den udblødte husblas og kom kompotten i gummiforme eller fx i små isterningeforme og sæt på frost.
- Rabarbermousse: Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, ca. 10 min. Hak chokoladen fint og pisk fløde til flødeskum. Kog rabarbersaften op og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i chokolademassen. Pisk godt sammen til en ensartet masse og lad den køle af til stuetemperatur inden flødeskummet vendes i.
- Samling: Rabarbermoussen fyldes i ønsket form, så der er plads til indlæg og bund. Pres derefter det frosne rabarber indlæg ned i moussen. Til sidst lægges bunden på og det hele sættes på frost, mindst 6 timer, gerne natten over.
- Bland lyngele og frugtfarve i en skål. Når kagerne er frosne vendes de ud af formen og sættes på en rist inden de overtrækkes med farvet lyngelé. Pynt med rabarbercrudité som på foto.
Kommentarer (6)
Skriv kommentar