• Foodservice
  • Kvalitet
  • Nyhedsbrev
  • Om ODENSE
  • Inspirationsbrochurer
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Dansk
Svenska Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Webshop+
    • Marcipan+
      • Ren Rå Marcipan
      • Marcipan med smag
      • Figurmarcipan
      • Figurmarcipan med smag
      • Overtræksmarcipan
      • Marcipanlåg
      • Marcipan øvrige
    • Nougat
    • Chokolade og overtræk+
      • Blokchokolade
      • Chokoladeknapper
      • Overtræk
      • Chokoladeskåle og dekoration
    • Dekoration - Krymmel, Drys og støv
    • Fondant
    • Dessert og kage+
      • Kage- og bagemasser
      • De
    • Opskriftsbøger
    • Kagecreme
    • Værktøj og udstyr+
      • Modelleringsværktøj
      • Udstikkere
      • Køkkenudstyr
      • Chokoladeforme
    • Marmelader
    • Nyheder
    • Bundles
  • Opskrifter-
    • Glutenfri inspiration
    • Valentine
    • Fastelavnsboller og kager
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul
    • Nytår
    • Bageopskrifter
    • Desserter
    • Pandekager og vafler
    • Kransekager
    • Årets festlige begivenheder
    • Fondant, figurer & dekoration
    • Uden tilsat sukker
    • Gæstekokke
    • Flødeboller
    • Konfekture
    • Konfekt
    • Tærter
    • Grundopskrifter
    • Småkager
    • Portionskager
    • Muffins
    • Skærekager
    • Lagkager
    • Serveringstips
    • Uden gluten
    • Retro
  • Bæredygtighed+
    • Det har vi opnået
    • ODENSE-gruppen og Orkla sustainability
  • Fastelavn+
    • Hvad er fastelavn?
    • Hvornår er det fastelavn?
    • Fastelavnstraditioner
WEBSHOP
0 varer i kurven.
DKK 0,00
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • 14 dages fuld returret
  • Gratis fragt ved køb over 299,-
Se alle resultater

Glutenfri rabarbermousse-kage

Andre opskrifter

Jordbærtærte - glutenfri & laktosefri

Hindbærtærte - glutenfri & laktosefri

Sprøde sesamkiks med chokolade ganache

Granola Tærter

Tal- og bogstavkransekage

Se flere opskrifter Søg på mine ingredienser
Forrige opskrift | Næste opskrift
  • Glutenfri Rabarbermousse Kage 1
    Glutenfri Rabarbermousse Kage 1
  • Glutenfri Rabarbermousse Kage 2
    Glutenfri Rabarbermousse Kage 2
  • Glutenfri Rabarbermousse Kage 3
    Glutenfri Rabarbermousse Kage 3
Forrige billede | Næste billede

Kommentarer (6)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 3 5

Sværhedsgrad

Forberedelse
30 min

Samlet tid
1 t

Personer
4

Vi har brugt en silikoneform - diameter: 8 cm

Sådan laver du Glutenfri rabarbermousse-kage

  1. Rabarbercrudité: Start med at lave pynten af 1 stang frisk rabarber. Skræl en tynd bane med en kartoffelskræller. Kom banerne i koldt vand for at de krymper sammen.
  2. Bund: Rør marcipan og sukker godt sammen med en elpisker og tilsæt smør lidt ad gangen. Tilsæt derefter æg. Smør massen ud på bagepapir (ca. 10x 10 cm). Bag ved 160° C i ca. 20 min. Lad bunden køle af mens resten af delene til kagerne tilberedes.
  3. Rabarber indlæg: Læg husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Skær rabarber ud i små stykker og kog sammen med vand og sukker indtil rabarberne er møre. Tilsæt den udblødte husblas og kom kompotten i gummiforme eller fx i små isterningeforme og sæt på frost.
  4. Rabarbermousse: Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, ca. 10 min. Hak chokoladen fint og pisk fløde til flødeskum. Kog rabarbersaften op og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i chokolademassen. Pisk godt sammen til en ensartet masse og lad den køle af til stuetemperatur inden flødeskummet vendes i.
  5. Samling: Rabarbermoussen fyldes i ønsket form, så der er plads til indlæg og bund. Pres derefter det frosne rabarber indlæg ned i moussen. Til sidst lægges bunden på og det hele sættes på frost, mindst 6 timer, gerne natten over.
  6. Bland lyngele og frugtfarve i en skål. Når kagerne er frosne vendes de ud af formen og sættes på en rist inden de overtrækkes med farvet lyngelé. Pynt med rabarbercrudité som på foto.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Charlotte K. 28-05-2018 22:37:55
    En rigtig lækker dessert. Jeg lavede en glace efter en opskrift jeg googlede mig frem til, i stedet for lyngele. Mine gæster var imponeret over min velsmagende og flotte dessert. Det er vigtigt, at desserten er iskold, når der glaces, ellers vil glacen ikke hænge fast. Spises optøet ??
  • line 16-05-2018 16:05:28
    hvad er lyngele
  • Frederik 21-02-2018 23:51:34
    Når du hælder glacen på eller glacer den som det hedder på fagsprog Så skal kagen være kold den behøves ikke serveres kold men kagen skal være kold når man glacer også er det en fordel for udsenet at du servere den afkølet
  • Benita 12-01-2018 17:29:25
    Ja jeg undre mig også, hvad er lyngelé og hvor fås det?
  • Karina 12-01-2018 17:18:17
    Jeg ved ikke hvor man køber lyngelé, men det er vel en slags glace de har kommet på. Gætter på det er derfor den skal være frossen inden du kommer det på. Så jeg ville bare selv lave en glace og kommer over - det er nemt at google sig frem til en opskrift på det :-) Desserten tror jeg ikke skal serveres frossen, men blot kold. Den skal være frossen, for at glace/gelé størkner når det kommer på.
  • Bitten 29-12-2017 09:49:41
    skal kagen serveres som frossen dessert? hvad er lyn gele? hjælp mig retlette@ofir.dk

Ingredienser

  • Mazarinbund
  • Original ODENSE Marcipan 200g

    Original ODENSE Marcipan 200g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • 40 g sukker
  • 60 g smør
  • 1 æg (Str. L)
  • Rabarber indlæg
  • 1 bl. husblas
  • 1 stk. frisk rabarber
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker
  • Rabarbermousse
  • 3 bl. husblas
  • ODENSE Hvid chokolade 200g

    ODENSE Hvid chokolade 200g

    Gå til produkt »
    DKK 32,95
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g færdig rabarbersaft (alternativt kan du selv koge 300 g rabarber i ½ dl vand og 30g sukker)
  • 100 g lyngelé
  • 10 dråber rød frugtfarve
  • 1 rabarber til pynt
Læg 2 vare(r) i kurven

Tip

Sæt gerne moussen på frost flere dage i forvejen, og pynt kagen på selve dagen.

Besøg "Den Søde Skole" for tips
  • Print opskrift
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Glutenfri rabarbermousse-kage


Afsender email *

Modtager e-mail *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes

Nyhedsbrev

  • Opskrifter, tips og tricks til alle anledninger året rundt
  • Nyheder og informationer om produkter og konkurrencer
  • Du modtager ca. et nyhedsbrev om måneden
  • Det er nemt og hurtigt at afmelde nyhedsbrevet

 

Tilmeld mig nyhedsbrevet Afmeld

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet? indtast din email og klik "afmeld"

Følg os på Facebook

  • Kundeservice
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: +45 63117200 - Fax: +45 63117201 - odense-marcipan@odense-marcipan.dk