Sværhedsgrad
Forberedelse
1 t
10 min
Samlet tid
3
t
10
min
Stk.
24
Sådan laver du Flødeboller med vaniljeskum og hyldeblomstgelé
- Hyldeblomstgelé: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun hyldeblomstsaften op og rør den udblødte husblas ud heri. Fordel saften i en silikoneform med 24 halvkugler á ca. 2,5 cm i diameter. Sæt formen i fryseren i ca. 1 time til geléen er fast.
- Marcipanbunde: Ælt marcipanen blød og medgørlig og rul den ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik 24 runde bunde, der passer i størrelsen til flødebolleskallernes diameter.
- Vaniljeskum: Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let til de skummer sammen med 1 spsk. sukker og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur, det tager ca. 20 minutter. Vend forsigtigt vaniljesukker i skummet.
- Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne til ca. 5 mm fra kanten. Befri de små frosne hyldeblomsthalvkugler fra silikoneformen, lad dem tø op i ca. 10 minutter og læg dem dernæst med bunden i vejret ned i vaniljeskummet. Læg marcipanbundene på som “låg”. Lad flødebollerne hvile i en times tid, inden du overtrækker bundene.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar