• Foodservice
  • Kvalitet
  • Nyhedsbrev
  • Om ODENSE
  • Inspirationsbrochurer
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Dansk
Svenska Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Webshop+
    • Marcipan+
      • Ren Rå Marcipan
      • Marcipan med smag
      • Figurmarcipan
      • Figurmarcipan med smag
      • Overtræksmarcipan
      • Marcipanlåg
      • Marcipan øvrige
    • Nougat
    • Chokolade og overtræk+
      • Blokchokolade
      • Chokoladeknapper
      • Overtræk
      • Chokoladedekoration
    • Dekoration - Krymmel, Drys og støv
    • Fondant
    • Dessert og kage+
      • Kage- og bagemasser
      • Dessertsaucer
    • Opskriftsbøger
    • Kagecreme
    • Værktøj og udstyr+
      • Fondant og modelleringsværktøj
      • Udstikkere og plungers
      • Køkkenudstyr
      • Chokoladeforme til hjemmelavet fyldt chokolade
    • Marmelader
    • Nyheder
    • Produktpakker
  • Opskrifter-
    • Glutenfri inspiration
    • Valentine
    • Fastelavnsboller og kager
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul
    • Nytår
    • Bageopskrifter
    • Desserter
    • Pandekager og vafler
    • Kransekager
    • Årets festlige begivenheder
    • Fondant, figurer & dekoration
    • Uden tilsat sukker
    • Gæstekokke
    • Flødeboller
    • Konfekture
    • Konfekt
    • Tærter
    • Grundopskrifter
    • Småkager
    • Portionskager
    • Muffins
    • Skærekager
    • Lagkager
    • Serveringstips
    • Uden gluten
    • Retro
  • Bæredygtighed+
    • Det har vi opnået
    • ODENSE-gruppen og Orkla sustainability
  • Fastelavn+
    • Hvad er fastelavn?
    • Hvornår er det fastelavn?
    • Fastelavnstraditioner
WEBSHOP
0 varer i kurven.
DKK 0,00
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • 14 dages fuld returret
  • Gratis fragt ved køb over 299,-
Se alle resultater

Flødeboller med vaniljeskum og hyldeblomstgelé

Andre opskrifter

Hjemmelavede flødeboller med lakrids

Flødeboller med kirsebærskum

Flødeboller med karamel, hasselnødder og citronskum

Flødeboller med hyldebærskum og pistacie

Se flere opskrifter Søg på mine ingredienser
Forrige opskrift | Næste opskrift
  • Floedeboller Med Vaniljeskum Og Hyldeblomst
    Floedeboller Med Vaniljeskum Og Hyldeblomst
  • Fem Flotte Floedeboller
    Fem Flotte Floedeboller
Forrige billede | Næste billede

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 5

Sværhedsgrad

Forberedelse
1 t 10 min

Samlet tid
3 t 10 min

Stk.
24

Opskriften er udviklet af Annemette Voss, vinder af 'Den Store Bagedyst 2013'.

Sådan laver du Flødeboller med vaniljeskum og hyldeblomstgelé

  1. Hyldeblomstgelé: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun hyldeblomstsaften op og rør den udblødte husblas ud heri. Fordel saften i en silikoneform med 24 halvkugler á ca. 2,5 cm i diameter. Sæt formen i fryseren i ca. 1 time til geléen er fast.
  2. Marcipanbunde: Ælt marcipanen blød og medgørlig og rul den ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik 24 runde bunde, der passer i størrelsen til flødebolleskallernes diameter.
  3. Vaniljeskum: Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let til de skummer sammen med 1 spsk. sukker og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur, det tager ca. 20 minutter. Vend forsigtigt vaniljesukker i skummet.
  4. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne til ca. 5 mm fra kanten. Befri de små frosne hyldeblomsthalvkugler fra silikoneformen, lad dem tø op i ca. 10 minutter og læg dem dernæst med bunden i vejret ned i vaniljeskummet. Læg marcipanbundene på som “låg”. Lad flødebollerne hvile i en times tid, inden du overtrækker bundene.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

Ingredienser

  • Hyldeblomstgelé
  • 3 blade husblas
  • 1,5 dl hyldeblomstsaft, konc.
  • Vaniljeskum
  • 250 g sukker
  • 100 g glukosesirup
  • 75 g vand
  • 150 g æggehvide(r)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • I øvrigt
  • Original ODENSE Marcipan 375g

    Original ODENSE Marcipan 375g

    Gå til produkt »
    DKK 64,95
  • 24 ODENSE Flødebolleskaller
  • ODENSE Mørk chokolade 55 % 200g

    ODENSE Mørk chokolade 55 % 200g

    Gå til produkt »
    DKK 32,95
  • ODENSE Fondant hvid 250g

    ODENSE Fondant hvid 250g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • lidt grøn pulverfarve
Læg 3 vare(r) i kurven

Tip

Hyldeblomstgeléen kan også erstattes med eksempelvis en lækker frugtmarmelade efter eget valg.

Besøg "Den Søde Skole" for tips
  • Print opskrift
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Flødeboller med vaniljeskum og hyldeblomstgelé


Afsender email *

Modtager e-mail *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes

Nyhedsbrev

  • Opskrifter, tips og tricks til alle anledninger året rundt
  • Nyheder og informationer om produkter og konkurrencer
  • Du modtager ca. et nyhedsbrev om måneden
  • Det er nemt og hurtigt at afmelde nyhedsbrevet

 

Tilmeld mig nyhedsbrevet Afmeld

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet? indtast din email og klik "afmeld"

Følg os på Facebook

  • Kundeservice
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: +45 63117200 - Fax: +45 63117201 - odense-marcipan@odense-marcipan.dk