Sværhedsgrad
Forberedelse
1 t
10 min
Samlet tid
5
t
40
min
Stk.
24
Sådan laver du Flødeboller med karamel, hasselnødder og citronskum
- Karamel: Kom hele dåsen ned i en gryde med vand og kog den kondenserede mælk i 3,5 time (dåsen skal IKKE åbnes). Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Lad karamellen køle af i dåsen, og først når den er kold, åbnes den. Kom karamellen i en sprøjtepose og afsæt spiraler af karamel på indersiden af flødebolleskallerne.
- Hasselnøddebunde: Ælt marcipan og hasselnøddeflagerne godt sammen. Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik 24 runde bunde, der passer i størrelsen til flødebolleskallernes diameter.
- Citronskum: Kog sukker, glukosesirup og citronsaft op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let til de skummer. Tilsæt 1 spsk. sukker og derefter den brandvarme citronsirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter.
- Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne til 1/2 cm fra kanten. Læg hasselnøddebundene på som “låg”. Lad flødebollerne hvile i en times tid, inden du overtrækker bundene.
- Samling: Smelt chokolade over vandbad og dyp skallerne med bunden nedad i chokoladen, så den dækker og forsegler hasselnøddebundene. Stil flødebollerne på at stykke bagepapir til chokoladen er størknet. Dyp derefter toppene af flødebollerne i chokoladen og afslut med hasselnøddeflager.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar