• Foodservice
  • Kvalitet
  • Nyhedsbrev
  • Om ODENSE
  • Inspirationsbrochurer
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Dansk
Svenska Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Webshop+
    • Marcipan+
      • Ren Rå Marcipan
      • Marcipan med smag
      • Figurmarcipan
      • Figurmarcipan med smag
      • Overtræksmarcipan
      • Marcipanlåg
      • Marcipan øvrige
    • Nougat
    • Chokolade og overtræk+
      • Blokchokolade
      • Chokoladeknapper
      • Overtræk
      • Chokoladeskåle og dekoration
    • Dekoration - Krymmel, Drys og støv
    • Fondant
    • Dessert og kage+
      • Kage- og bagemasser
      • De
    • Opskriftsbøger
    • Kagecreme
    • Værktøj og udstyr+
      • Modelleringsværktøj
      • Udstikkere
      • Køkkenudstyr
      • Chokoladeforme
    • Marmelader
    • Nyheder
    • Bundles
  • Opskrifter-
    • Glutenfri inspiration
    • Valentine
    • Fastelavnsboller og kager
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul
    • Nytår
    • Bageopskrifter
    • Desserter
    • Pandekager og vafler
    • Kransekager
    • Årets festlige begivenheder
    • Fondant, figurer & dekoration
    • Uden tilsat sukker
    • Gæstekokke
    • Flødeboller
    • Konfekture
    • Konfekt
    • Tærter
    • Grundopskrifter
    • Småkager
    • Portionskager
    • Muffins
    • Skærekager
    • Lagkager
    • Serveringstips
    • Uden gluten
    • Retro
  • Bæredygtighed+
    • Det har vi opnået
    • ODENSE-gruppen og Orkla sustainability
  • Fastelavn+
    • Hvad er fastelavn?
    • Hvornår er det fastelavn?
    • Fastelavnstraditioner
WEBSHOP
0 varer i kurven.
DKK 0,00
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • 14 dages fuld returret
  • Gratis fragt ved køb over 299,-
Se alle resultater

Flødeboller med karamel, hasselnødder og citronskum

Andre opskrifter

Hjemmelavede flødeboller med lakrids

Flødeboller med kirsebærskum

Flødeboller med vaniljeskum og hyldeblomstgelé

Flødeboller med hyldebærskum og pistacie

Se flere opskrifter Søg på mine ingredienser
Forrige opskrift | Næste opskrift
  • Floedeboller Med Citronskum Karamel Og Hasselnoedder
    Floedeboller Med Citronskum Karamel Og Hasselnoedder
  • Fem Flotte Floedeboller
    Fem Flotte Floedeboller
Forrige billede | Næste billede

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 3 18

Sværhedsgrad

Forberedelse
1 t 10 min

Samlet tid
5 t 40 min

Stk.
24

Opskriften er udviklet af Annemette Voss, vinder af 'Den Store Bagedyst 2013'.

Sådan laver du Flødeboller med karamel, hasselnødder og citronskum

  1. Karamel: Kom hele dåsen ned i en gryde med vand og kog den kondenserede mælk i 3,5 time (dåsen skal IKKE åbnes). Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Lad karamellen køle af i dåsen, og først når den er kold, åbnes den. Kom karamellen i en sprøjtepose og afsæt spiraler af karamel på indersiden af flødebolleskallerne.
  2. Hasselnøddebunde: Ælt marcipan og hasselnøddeflagerne godt sammen. Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik 24 runde bunde, der passer i størrelsen til flødebolleskallernes diameter.
  3. Citronskum: Kog sukker, glukosesirup og citronsaft op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let til de skummer. Tilsæt 1 spsk. sukker og derefter den brandvarme citronsirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter.
  4. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne til 1/2 cm fra kanten. Læg hasselnøddebundene på som “låg”. Lad flødebollerne hvile i en times tid, inden du overtrækker bundene.
  5. Samling: Smelt chokolade over vandbad og dyp skallerne med bunden nedad i chokoladen, så den dækker og forsegler hasselnøddebundene. Stil flødebollerne på at stykke bagepapir til chokoladen er størknet. Dyp derefter toppene af flødebollerne i chokoladen og afslut med hasselnøddeflager.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

Ingredienser

  • Karamel
  • 1 dåse mælk kondenseret (397g)
  • Hasselnøddebunde
  • Original ODENSE Marcipan 375g

    Original ODENSE Marcipan 375g

    Gå til produkt »
    DKK 64,95
  • 2 spsk. hasselnøddeflager
  • Citronskum
  • 250 g sukker
  • 100 g glukosesirup
  • 75 g citronsaft
  • 150 g æggehvide(r)
  • 1 spsk. sukker
  • I øvrigt
  • 24 ODENSE Flødebolleskaller
  • ODENSE Mørk chokolade 55 % 200g

    ODENSE Mørk chokolade 55 % 200g

    Gå til produkt »
    DKK 32,95
  • 3 spsk. hasselnøddeflager
Læg 2 vare(r) i kurven

Tip

Hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du evt. bruge ODENSE Karamelsauce i stedet for.

Besøg "Den Søde Skole" for tips
  • Print opskrift
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Flødeboller med karamel, hasselnødder og citronskum


Afsender email *

Modtager e-mail *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes

Nyhedsbrev

  • Opskrifter, tips og tricks til alle anledninger året rundt
  • Nyheder og informationer om produkter og konkurrencer
  • Du modtager ca. et nyhedsbrev om måneden
  • Det er nemt og hurtigt at afmelde nyhedsbrevet

 

Tilmeld mig nyhedsbrevet Afmeld

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet? indtast din email og klik "afmeld"

Følg os på Facebook

  • Kundeservice
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: +45 63117200 - Fax: +45 63117201 - odense-marcipan@odense-marcipan.dk