Sværhedsgrad
Forberedelse
1 t
Samlet tid
2
t
30
min
Stk.
12
Sådan laver du Fastelavnsboller med sveske og nougatskum
- Læg sveskerne i blød i portvin natten over eller giv dem et kort opkog.
- Rør gæren ud i lun smeltet smør blandet med mælk og pisk æg samt sukker i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Fordel sveskerne midt på kvadraterne, fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
- Pynt bollerne med smeltet chokolade og flæk dem. Pisk fløden til skum og bland med revet nougat. Smag til med portvin og kom cremen i bollerne. Servér straks.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar