Sværhedsgrad
Forberedelse
1 t
Samlet tid
1
t
30
min
Stk.
20
Når vi laver fastelavnsboller i Danmark, laver de semlor i Sverige. Semlordejen minder utrolig meget om den danske fastelavnsbolledejl og smager skønt af kardemomme. I denne opskrift former vi semlorne aflange. Når semlorne er bagte og afkølet, skæres et aflangt snit i dem, hvorefter de først fyldes med vores lækre, færdiglavede mandelmasse, dernæst nougat og flødeskum, inden du lægger låg på igen.
Sådan laver du Semlor med nougat og mandelfyld
- Varm mælken til 37°C og opløs gæren heri. Tilsæt lidt efter lidt alle ingredienserne til bollerne. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
- Del dejen i 20 stykker og rul bollerne runde og aflange. Lad dem hæve på en tildækket bradepande i ca. 40 min. Bag bollerne ved 200°C i ca. 10-12 min.
- Pisk fløde til flødeskum. Blødgør nougat i en mikroovn ved lav varme (ca. 1 min.) og kom både flødeskum og nougat i hver sin sprøjtepose.
- Lav et aflangt snit på hver side af bollerne så toppen kan fjernes. Fyld åbningen med mandelfyldning, nougat og flødeskum. Pres forsigtig toppen på plads og pynt med smeltet mørk overtræk eller chokolade.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar