Sværhedsgrad
Forberedelse
20 min
Samlet tid
35
min
Stk.
6-8
Sådan laver du Pavlova med jordbær og citron-basilikumsirup
- Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen mens der piskes, og pisk til marengsen er sej. Vend revet marcipan, chokolade samt revet citronskal i.
- Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir i 6-8 lige store toppe og gør den en anelse fladere med bagsiden af en ske. Bag marengsen ved 125 °C i ca. 45 min. så den er sprød. Kan også laves som en stor rund eller firkantet marengs, bages 45-60 min.
- Bring citronskal, sukker, citronsaft og basilikumblade i kog og kog til konsistensen er som tynd sirup. Si siruppen og sæt den til afkøling.
- Pisk fløden til flødeskum og skær de rensede jordbær i mindre stykker. Kom flødeskummet på de afkølede marengs og pynt med jordbær. Hæld lidt sirup over og servér.
Kommentarer (2)
Skriv kommentar