Sværhedsgrad
Forberedelse
40 min
Samlet tid
1
t
40
min
Stk.
12-16
Sådan laver du Æblekage med marcipan og kanelsukker
- Pisk æg og sukker sammen, til det er cremet og luftigt.
- Riv marcipan groft. Riv citron groft, flæk en vaniljestang, skrab kornene ud og rør alle tre dele i æggemassen.
- Smelt smørret ved svag varme og rør det i æggemassen.
- Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt, og sigt det op i æggemassen. Vend nu det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.
- Klem et stykke bagepapir ind mellem kant og bund på en stor springform (24 cm i diameter).
- Smør derefter kanten rundt med smør og drys med mel. Skrab halvdelen af dejen op i formen.
- Skræl æblerne, skær dem i små stykker og fjern kernehus. Vend dem i kanelsukker og læg et lag æbler på dejen i formen.
- Hæld den sidste dej over og dæk kagen med de sidste æbler. Strø til sidst mandler og kanelsukker over.
- Bag kagen ved 170° C i ca. 1 time. Stik en strikkepind eller kødnål midt i kagen, og når der ikke kommer dej på, er kagen færdig.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar