• Foodservice
  • Kvalitet
  • Nyhedsbrev
  • Om ODENSE
  • Inspirationsbrochurer
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Dansk
Svenska Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Opskrifter-
    • Glutenfri inspiration
    • Valentine
    • Fastelavnsboller og kager
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul
    • Nytår
    • Bageopskrifter
    • Desserter
    • Pandekager og vafler
    • Kransekager
    • Årets festlige begivenheder
    • Fondant, figurer & dekoration
    • Uden tilsat sukker
    • Gæstekokke
    • Flødeboller
    • Konfekture
    • Konfekt
    • Tærter
    • Grundopskrifter
    • Småkager
    • Portionskager
    • Muffins
    • Skærekager
    • Lagkager
    • Serveringstips
    • Uden gluten
    • Retro
  • Webshop+
    • Marcipan+
      • Ren Rå Marcipan
      • Marcipan med smag
      • Figurmarcipan
      • Figurmarcipan med smag
      • Overtræksmarcipan
      • Marcipanlåg
      • Marcipan øvrige
    • Nougat
    • Fondant
    • Dessert og kage+
      • Kage- og bagemasser
      • Dessertsaucer
    • Chokolade og overtræk+
      • Blokchokolade
      • Chokoladeknapper
      • Overtræk
      • Chokoladeskåle og dekoration
    • Opskriftsbøger
    • Kagecreme
    • Dekoration - Krymmel, Drys og støv
    • Værktøj og udstyr+
      • Fondant og modelleringsværktøj
      • Udstikkere og plungers
      • Køkkenudstyr
      • Chokoladeforme til hjemmelavet fyldt chokolade
    • Tilbud
    • Nyheder
    • Produktpakker
  • Den Søde Skole+
    • Marcipanklassen+
      • Form nemt dine marcipanæg
      • Marcipanblomster
      • Udrulning af marcipan
      • Nemme marcipanroser
      • Marcipanroser
      • Marcipanspåner
      • Lav din egen kakaomarcipan
      • Lav din egen skovbærmarcipan
      • Lav din egen chili og chokolademarcipan
    • Fondantklassen+
      • Sådan laver du små studenterhatte i fondant
      • Fondant - Gode råd
      • Sådan ruller du fondant ud
      • Sådan overtrækker du en kage med fondant
      • Sommerfugle i fondant
      • Fondant blomster - røde roser
      • Flettet bånd i fondant
      • Bland din egen fondant favorit farve
    • Chokoladeklassen+
      • Chokoladefjer
      • Chokoladedekorationer
      • Temperering af chokolade
      • Chokoladegitter
      • Chokoladespåner
      • Chokoladestjerner
      • Lav dine egne hjemmelavede fyldte chokolader
    • Klassens time+
      • Nedfrysning af marcipan og bagværk
      • Bryllupskagen
      • Kransekagetop
      • Opbevaring af julekonfekt
      • Kagelim til fondantfigurer, pynt og dekorationer
      • Overtræk
      • Tips til flødeboller
      • Fondant, figurmarcipan eller ren rå marcipan?
      • Sådan laver du en Nougatstang
  • Konfirmationskager
WEBSHOP
0 varer i kurven.
DKK 0,00
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • 14 dages fuld returret
  • Gratis fragt ved køb over 299,-
Se alle resultater

Små lagkager med hindbær

Andre opskrifter

Nougat smørepålæg med hasselnødder og chokolade

Nougat affogate - En let & lækker dessert

Sprøde marcipanchips med salt og krydderurter

Stracciatella Ispinde

Grillede chocolate chip cookies

Se flere opskrifter Søg på mine ingredienser
Forrige opskrift | Næste opskrift
  • Små hindbærlagkager
    Små hindbærlagkager

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 3

Sværhedsgrad

Forberedelse
30 min

Samlet tid
1 t

Stk.
6

Små, delikate lagkager, som kan pyntes akkurat efter lyst og behov. Det er sjovt at få sin egen lille kage, i stedet for at dele en stor, og med fondantens uendelige muligheder, kan man pynte så langt kreativiteten rækker. Det er nemmest at få lagkagerne til at holde deres form, hvis man har nogle forme (bageringe), de kan stå og sætte sig i. De fås i velassorterede isenkræmmere til beskedne beløb. Tilbehør: en bagering på ca. 8 cm i diameter, evt. 6 små forme

Sådan laver du Små lagkager med hindbær

  1. Tænd ovnen på 210˚C almindelig varme. Beklæd en stor bradepande eller to små med bagepapir.
  2. Pisk æggene hvide og skummende sammen med sukkeret. Det er vigtigt at piske masser af luft ind i æggesnapsen her, da det gør de færdige bunde lette og luftige. Sigt mel og kartoffelmel i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt indtil melet er blandet godt i massen og til den er ensartet.
  3. Fordel dejen bradepanden/panderne og bag dem i ovnen i 6-8 minutter til bunden er gylden og gennembagt. Når bunden er helt afkølet, bruges bageringen til at stikke 12 bunde ud.
  4. Pisk fløden med creme fraiche, flormelis og vanilje til en hvid creme. Den har konsistens som en meget cremet flødeskum. Smør alle bundene med hindbærsyltetøj i et tyndt lag. Har du bageringe, kan du forsigtigt trykke 6 bunde ned i hver ring. Vær opmærksom på at ringene skal stå på et plant underlag, som kan komme på køl. Fordel 2/3 af flødecremen over de 6 af bundene og læg de resterende bunde med syltetøjet nedad ovenpå. Fordel resten af flødecremen oven på den øverste bund i et tyndt lag og sæt kagerne på køl i nogle timer, evt. natten over. Det får cremen til at sætte sig, og gør det nemmere at arbejde med kagerne, når marcipanen skal på.
  5. Overtræk: Rul den lyserøde marcipan ud til en tykkelse på 2 -3 mm, brug evt. lidt flormelis. Tryk tre cirkler ud på ca. 14 cm i diameter. Gør det samme med den færdigt udrullede marcipan. Tryk forsigtig marcipanlågene på lagkagerne, det er vigtigt at siderne også sidder til. Vend forsigtigt kagen rund i hånden, og tryk let siderne fast på undersiden af lagkagen. Skær det overskydende marcipan fra, hvis der er meget marcipan i bunden. Pynt kagerne med marcipanroser og –blade eller et fint ”M” med hjerter (se billedet). Der er brugt forskellige farver pink og lyserød til rosen, for at give den et mere naturalistisk look.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

Ingredienser

  • 6 æg str. XL
  • 150 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • Hindbærskum:
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche 38 %
  • 4 spsk. flormelis
  • korn fra 1 vaniljestang
  • ca. ½ glas hindbærmarmelade
  • Overtræk
  • ODENSE Marcipanlåg naturel 290g

    ODENSE Marcipanlåg naturel 290g

    Gå til produkt »
    DKK 47,95
  • ODENSE Figurmarcipan rosa 200g

    ODENSE Figurmarcipan rosa 200g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • Pynt
  • ODENSE Fondant lys pink 250g

    ODENSE Fondant lys pink 250g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • ODENSE Fondant rød 250g

    ODENSE Fondant rød 250g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • ODENSE Fondant pink
  • ODENSE Fondant grøn 250g

    ODENSE Fondant grøn 250g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
Læg 5 vare(r) i kurven

Tip

Kagerne kan sagtens holde sig 3-4 dage på køl, hvis de står lufttæt i en beholder. Desuden kan man sagtens lege med at overtrække kagerne med forskellige farver marcipan. Det giver et sjovt og festligt look.

Besøg "Den Søde Skole" for tips
  • Print opskrift
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Små lagkager med hindbær


Afsender email *

Modtager email *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes

Nyhedsbrev

  • Opskrifter, tips og tricks til alle anledninger året rundt
  • Nyheder og informationer om produkter og konkurrencer
  • Du modtager ca. et nyhedsbrev om måneden
  • Det er nemt og hurtigt at afmelde nyhedsbrevet

 

Tilmeld mig nyhedsbrevet Afmeld

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet? indtast din email og klik "afmeld"

Følg os på Facebook

  • Kundeservice
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Presse
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: +45 63117200 - Fax: +45 63117201 - odense-marcipan@odense-marcipan.dk