Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Cheesecake med lemoncurd og is 12

Mangler du inspiration til en lækker og frisk dessert? Så tag et ekstra godt kig på den her opskrift på den skønneste cheesecake med lemoncurd og is. Cheesecaken består af en marcipanis med lemoncurd oven på en lækker kiksebund med hvid chokolade. Vi lover dig, at den smager mindst lige så lækkert, som den lyder. En helt perfekt dessert til hele familien.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Lemoncurd:

  1. Riv citronskallen med et fint rivejern og pres saften. Kom citronskal, saft, smør, sukker og æg i en gryde, og pisk det godt sammen.
  2. Varm massen op under konstant piskning, til det begynder at tykne. Pas på den ikke bliver for varm, og begynder at skille. Hæld den lune lemoncurd på glas og afkøl.

Kiksebund:

  1. Knus kiksene, og bland med revet marcipan.
  2. Smelt smørret, og smelt chokoladen heri.
  3. Vend kiks og marcipan i det smeltede chokoladesmør, og kom det i en bageform (ca. 18x25 cm) med bagepapir eller plastfilm.
  4. Tryk kikseblandingen sammen, og sæt den i køleskabet, til bunden er fast.

Is:

  1. Ælt flormelis godt ind i marcipanen.
  2. Tilsæt vandet lidt efter lidt under kraftig omrøring eller æltning, indtil massen har en tynd, grødlignende konsistens. Pas på, at massen ikke bliver for flydende.
  3. Pisk æggeblommer med sukker til en luftig masse. Bland med marcipanmasse.
  4. Pisk piskefløde stift, men ikke for hårdt, og vend med æggeblandingen.
  5. Vend lemoncurd i iscremen.

Samling:

  1. Hæld iscremen på den afkølede bund, og sæt cheesecaken i fryseren, til den er fast - ca. 4 timer.
  2. Skær kagen/isen i pæne stykker, og pynt med groftrevet hvid chokolade.

Tip

Find flere opskrifter på cheesecakes her.

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften