Odense kageblandinger

Har du fundet en opskrift, hvor du skal bruge en af vores lækre kageblandinger?
Nogle af vores opskrifter indeholder vores færdige kageblandinger. Vi kunne desværre ikke sælge nok til at holde produktionen i gang, men her finder du opskrifterne bag kageblandingerne, så du stadig kan lave din foretrukne kage.

Grundopskrift på en nem chokoladekage

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 2 spsk. kakao
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 50 g ODENSE Chokoladechunks
  • 50 g ODENSE Chokoladeknapper Mørk eller hakket ODENSE Mørk Chokolade

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  • Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  • Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

Grundopskrift på en nem vaniljekage

 Ingredienser

  • 1½ vaniljestang
  • 255 g sukker
  • 190 g blødt smør
  • 3 æg
  • 6 dl mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2½ dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
  • Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

Grundopskrift på en nem krydderkage

Ingredienser

  • 150 g farin
  • 150 g sukker
  • 2½ dl olie
  • 4 æg
  • 300 g mel
  • 1 stor tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel, stødt
  • ½ tsk. ingefær, stødt
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  • Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

 

Grundopskrift på en nem chokoladedrømmekage

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1¾  dl mælk
  • 225 g mel
  • 20 g kakaopulver
  • 10 g bagepulver
  • 150 g smeltet smør

  • 7 spsk. færdigbrygget kaffe
  • 10 g kakaopulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 180 g flormelis
  • 150 g smør
  • 75 g kokosmel

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Tilsæt skiftevis sigtet mel, kakao og bagepulver, mælk og smeltet smør til æggemassen. Rør massen godt sammen.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min. Lad kagen køle af, inden topping påføres.
  • Bland kaffe, kakaopulver, vaniljesukker, flormelis og smør sammen og kog op. Tilsæt kokos og rist toppingen godt igennem.
  • Fordel toppingen på den afkølede kage.