Til de dage hvor der bare er lidt mere tid!

Har du fundet en opskrift, hvor du skal bruge en af vores lækre kageblandinger?
Nogle af vores opskrifter kan være lidt nemmere at gå til end andre. Det kan være rart i en travl hverdag, hvor du måske ikke har tiden eller lysten til at bage en kage helt fra bunden. Her kan du med fordel anvende vores lækre kageblandinger.

Ønsker du at bruge opskriften en af de dage, hvor der bare er lidt mere tid, giver vi her 4 nemme grundopskrifter du kan bytte kageblandingerne ud med. De indeholder de samme ingredienser, men det vil naturligvis tage lidt længere tid at få kagen klar til servering.

Grundopskrift på en nem chokoladekage

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 2 spsk. kakao
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 50 g ODENSE Chokoladechunks
  • 50 g ODENSE Chokoladeknapper Mørk eller hakket ODENSE Mørk Chokolade

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  • Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  • Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

Grundopskrift på en nem vaniljekage

 Ingredienser

  • 1½ vaniljestang
  • 255 g sukker
  • 190 g blødt smør
  • 3 æg
  • 6 dl mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2½ dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
  • Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

Grundopskrift på en nem krydderkage

Ingredienser

  • 150 g farin
  • 150 g sukker
  • 2½ dl olie
  • 4 æg
  • 300 g mel
  • 1 stor tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel, stødt
  • ½ tsk. ingefær, stødt
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  • Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

 

Grundopskrift på en nem chokoladedrømmekage

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1¾  dl mælk
  • 225 g mel
  • 20 g kakaopulver
  • 10 g bagepulver
  • 150 g smeltet smør

  • 7 spsk. færdigbrygget kaffe
  • 10 g kakaopulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 180 g flormelis
  • 150 g smør
  • 75 g kokosmel

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Tilsæt skiftevis sigtet mel, kakao og bagepulver, mælk og smeltet smør til æggemassen. Rør massen godt sammen.
  • Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min. Lad kagen køle af, inden topping påføres.
  • Bland kaffe, kakaopulver, vaniljesukker, flormelis og smør sammen og kog op. Tilsæt kokos og rist toppingen godt igennem.
  • Fordel toppingen på den afkølede kage.