Hvad er marcipan?

Hvad er marcipan lavet af

Marcipan er et nydelsesprodukt, som primært indeholder mandler og sukker. Kvaliteten af marcipanen afhænger af sammensætningen af de to ingredienser, kvaliteten af mandler og marcipanens struktur.

Marcipan bruges til kager og søde sager og er en central ingrediens i bl.a. til konfekt, påskeæg og kransekage. Men du kan også anvende marcipan til is, som fyld i dine fastelavnsboller eller til din sommerdessert på grillen.

Hvis du spørger os her hos Odense Marcipan, så findes der faktisk ikke den dessert eller kage, som ikke bliver bedre med en smule marcipan!

Hvad er marcipan lavet af?

Marcipan er en fødevare, som grundlæggende består af formalede mandler og sukker. Smagen og kvaliteten af marcipan veksler meget da det afhænger af mandlernes kvalitet, forholdet mellem mandler og sukker og af marcipanens struktur.

Alt dette er med til at påvirke din smagsoplevelse samt din oplevelse med at arbejde med marcipanen.

For eksempel har vores figurmarcipan en meget fin struktur, som gør den nemmere at arbejde med og forme flotte marcipanroser og andet marcipanpynt til dine kager.

I vores bagemarcipan anvender vi abrikoskerner, som har en bedre bageevne, da abrikoskerner ikke på samme måde som mandler flyder ud, når marcipan anvendes til bagværk.

Læs mere om, hvordan vi laver vores Odense marcipan her.

Marcipan på mandler fra Californien

Vores marcipan bliver lavet på søde californiske mandler, hvor forholdet mellem mandler og sukker er nøje afstemt, så marcipanen får den rette sødme og den udprægede mandelsmag.

Vi har valgt at bruge de californiske mandler ud fra deres delikate smag, gode kvalitet og en meget kontrolleret dyrkning. Læs mere om, hvordan mandlerne kommer fra den californiske jord til vores marcipan her.

Du får en længere smagsoplevelse

Som et af de eneste steder i verden forarbejder og valser vi marcipan på originale granitvalser. Det gør, at marcipanen får en grovere struktur, der giver en længere smagsoplevelse og fremhæver smagsnuancerne. Det er derfor, du kan smage forskel på marcipan.