Kvaliteten af marcipan

Sådan laver vi vores Odense marcipan

Som én af verdens største marcipanproducenter sætter vi en ære i at levere produkter af høj, ensartet kvalitet. Vores kvalitetsstyring er BRC certificeret, og det er din garanti for en ensartet kvalitet, hver gang du køber ét af vores produkter.

Læs mere om vores certificeret kvalitetsstyring her, og hvad det betyder for dig som forbruger – eller læs med nedenfor, hvor vi giver dig et indblik i de råvarer, vi anvender i vores marcipan.

Søde californiske mandler

90 % af de mandler, vi bruger til vores Odense marcipan, kommer fra Californien.

Californien er verdens største producent af mandler og producerer ca. 80 % af alle de mandler, vi konsumerer i hele verden.

De mandler, vi benytter, kommer fra et begrænset område i Californien; fra Bakersfield i syd til Chico i nord. De sidste 10 % mandler får vi fra Spanien, Australien og Marokko.

Eftersom vores Ren Rå marcipan indeholder cirka 63 % mandler, skal vi bruge over 150 gram mandler til at producere en pakke Original Odense Marcipan på 200 gram.

Bliv klogere på næringsindholdet i mandler og vores Odense marcipan her.

Marcipan med abrikoskerner

Abrikoskerner findes i både en bitter og sød udgave og minder om mandler i både smag og udseende.

Fordi abrikoskerner har en bedre bageevne end mandler, bruges de ofte som erstatning i bagemarcipan. Abrikoskerner flyder ikke lige så meget ud ved høje temperaturer som mandler gør, og derfor er de velegnet i bagværk som fx kransekage.

De abrikoskerner, vi anvender i vores Odense Bagemarcipan, kommer primært fra Kina, hvor abrikoser har været kendt i mere end 4.000 år.

Abrikostræerne vokser vildt i bjergene, og stenene fra abrikoserne bliver indsamlet af hyrder og bønder, som leverer dem til større virksomheder, der knækker stenene, renser og pakker kernerne.

Det er disse kerner fra en abrikossten, som ligner og smager som en mandel.

Er abrikoskerner giftige?

Der findes to typer af abrikoskerner; de søde og de bitre.

Der er ingen sundhedsrisiko forbundet med de søde abrikoskerner, hvorimod de bitre kun må indtages i små mængder for ikke at udgøre en risiko. Det skyldes, at de bitre abrikoskerner indeholder et stof, der hedder amygdalin, som ved indtagelse kan omdannes til cyanid, som er giftig.

Vores bagemarcipan indeholder kun den søde slags abrikoskerner, så du kan roligt spise løs af den gode marcipan.

Sådan laver vi vores Odense Marcipan

Hos Odense Marcipan bruger vi kun de allerbedste mandler, som går gennem en nøje udvælgelsesproces, inden de sendes til Odense.

Når vi modtager mandlerne på vores fabrik i Odense, bliver de først blancheret, hvorefter vi smutter mandlerne.

De smuttede mandler bliver herefter hakket og blandet med sukker i forholdet 2/3 mandler og 1/3 sukker. Mandler og sukker bliver nu valset på store stenvalser, så marcipanen får den rigtige grove konsistens.

Du kan læse mere om, hvor mandlerne i vores marcipan kommer fra her.