Privatlivspolitik på sociale medier

Privatlivspolitik – Odense Marcipans Facebookside


Hvornår gælder denne privatlivspolitik?

Denne privatlivspolitik gælder for Odense Marcipan A/S’ (”Odense Marcipan”) og Facebook Ireland Ltd.’s (”Facebook”) behandling af de personoplysninger, som du efterlader og/eller afgiver, når du besøger Odense Marcipans Facebookside (”Facebooksiden”).

Hvem er dataansvarlig for mine personoplysninger?

Odense Marcipan og Facebook er fælles dataansvarlige for dine personoplysninger.

 

Odense Marcipans selskabsoplysninger er:

 

Odense Marcipan A/S
Adresse: Toldbodgade 9-19, 5000 Odense C
CVR-nr.: 15233699
E-mail: odense-marcipan@odense-marcipan.dk
Tlf.: 63 11 72 00

Facebooks selskabsoplysninger er:

Facebook Ireland Ltd.

4 GRAND CANAL SQUARE, GRAND CANAL HARBOUR

D2 Dublin

IRELAND

Company reg. no: 462932

 

Odense Marcipan følger Datatilsynets retningslinjer vedrørende det delte dataansvar, og Odense Marcipan forsøger med de gældende redskaber på bedst mulig vis at sikre, at du får informationer om behandlingen af dine personoplysninger, inden du besøger Facebooksiden. Vi forsøger sammen med andre virksomheder løbende at indgå i en dialog med Facebook omkring reguleringen af det fælles dataansvar og ansvarsfordelingen.

Facebook har i den forbindelse offentliggjort et bilag om det fælles dataansvar for ”Facebook Indblik” (på engelsk ”Facebook Insights”), som du kan finde på følgende link:

https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

Hvilke personoplysninger indsamles på Facebook?

Afhængigt af din adfærd på Facebooksiden kan Odense Marcipan og Facebook modtage følgende personoplysninger om dig:

  • Om du ”synes godt om” eller har anvendt andre reaktioner på Facebooksiden
  • Kommentarer du efterlader på Facebooksiden
  • At du har besøgt Facebooksiden
  • Dine interesser på Facebooksiden

Facebook anvender herudover Facebook Indblik på Facebooksiden for at indsamle statistiske oplysninger om besøgendes adfærd på Facebooksiden, herunder alder, køn, parforholdsstatus, arbejde, livsstil, interesseområder, oplysninger om køb og geografiske oplysninger. Til dette formål har Facebook placeret cookies på din enhed, når du besøger Facebooksiden. Hver cookie indeholder en unik identifikationskode, som forbliver aktiv i en periode af to år, medmindre de bliver slettet før udløbet af denne periode. Facebook modtager, gemmer og behandler dine personoplysninger gennem disse cookies.

For at læse mere om Facebooks brug af cookies på Facebooksiden, bedes du læse Facebooks generelle cookiepolitik.

Se Facebooks cookiepolitik på følgende link:

https://www.facebook.com/policies/cookies/ 

Hvad er formålet med behandlingen af dine personoplysninger?

Odense Marcipan anvender også dine personoplysninger til at forbedre produkter, forbedre Facebooksiden og for at foretage undersøgelser, udarbejde statistik, udvikle og beskytte Odense Marcipans services og produkter, herunder på baggrund af din feedback og tilbagemeldinger. Odense Marcipan bruger i den forbindelse aggregerede oplysninger, som Facebook stiller til rådighed igennem Facebooks cookies via ”Facebook Indblik”, herunder alder, køn, parforholdsstatus, arbejde, livsstil, interesseområder og oplysninger om køb og geografiske oplysninger.

Facebook behandler blandt andet dine personoplysninger for at gøre det muligt for Facebook at forbedre sit annoncesystem og for at give Odense Marcipan statistikker, som Facebook blandt andet udarbejder på grundlag af dit besøg på Facebooksiden, med henblik på at annoncere og tilpasse aktiviteterne på Facebooksiden. Via cookies får Facebook og Odense Marcipan således kendskab til, om du ”liker” Facebooksiden, og benytter Facebooksidens applikationer, så Facebook og Odense Marcipan kan tilpasse indholdet på Facebooksiden og udvikle funktioner, som du kunne være interesseret i.

Hvad er det juridiske grundlag for databehandling?

Odense Marcipan behandler dine personoplysninger som følge af Odense Marcipans legitime interesser i at kunne forbedre Odense Marcipans produkter og tjenester (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

Facebook behandler dine personoplysninger som følge af Facebooks legitime interesser, herunder Facebooks interesse i at levere en innovativ, individuelt tilpasset, sikker og rentabel tjeneste (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). Facebook behandler yderligere dine personoplysninger i overensstemmelse med dit samtykke, som du kan annullere når som helst via Facebook-indstillingerne (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).

For mere information om Facebooks juridiske grundlag for databehandling henvises der til Facebooks generelle persondatapolitik under punktet ”Hvad er vores juridiske grundlag for databehandling?”.

Se Facebooks privatlivspolitik på følgende link:

https://www.facebook.com/about/privacy#

Hvem modtager mine personoplysninger?

Odense Marcipan videregiver på intet tidspunkt dine personoplysninger til andre selskaber.

Facebook kan blandt andet dele oplysninger med følgende kategorier af modtagere:

  • Internt i Facebook-virksomhederne
  • Eksternt med Facebooks partnere, der bruger analysetjenester
  • Annoncører
  • Andre personer, der anvender Facebooksiden
  • Målingspartnere
  • Forskere og akademikere

For mere information om, hvem Facebook deler dine personoplysninger med, henviser vi til Facebooks persondatapolitik under punktet ”Hvordan deles disse oplysninger?”.

Dine oplysninger kan af Facebook overføres til Facebook i USA. Facebook er certificeret under EU-US Privacy Shield-ordningen og er dermed pålagt at følge de, til enhver tid, gældende standarder i europæisk databeskyttelsesret. Du kan finde mere information under punktet ”Hvordan behandler og flytter vi data som en del af vores globale tjenester?” i Facebooks persondatapolitik.

Se Facebooks privatlivspolitik på følgende link:

https://www.facebook.com/about/privacy#

Hvilke rettigheder har jeg?

Efter databeskyttelseslovgivningen har du en række rettigheder:

  1. Du er til enhver tid berettiget til at få indsigt i de oplysninger, som Odense Marcipan og Facebook behandler om dig, dog med visse lovbestemte undtagelser
  2. Du har ret til at gøre indsigelse mod indsamlingen og mod den videre behandling af dine personoplysninger
  3. Du har ret til at få berigtiget, slettet eller blokeret dine personoplysninger
  4. Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger
  5. Du har ret til at få udleveret oplysninger om dig selv, og til i visse tilfælde at få overdraget disse oplysninger til en anden dataansvarlig (dataportabilitet)

Hvis du er Facebookbruger, har du mulighed for at ændre dine private indstillinger for derigennem at påvirke, hvordan dine personoplysninger bliver indsamlet og behandlet, når du besøger og anvender Facebooksiden.

Se følgende links for at ændre dine indstillinger:

https://www.facebook.com/ads/preferences 

https://www.facebook.com/settings

Hvem skal jeg kontakte?

De aftaler, som Odense Marcipan har indgået med Facebook og Facebooks generelle set-up tilsiger, at hvis du ønsker at udøve dine rettigheder, skal du kontakte Facebook. Det skyldes, at det kun er Facebook, der rent funktionelt er i stand til at foretage de nødvendige tiltag for at imødekomme de fleste af dine anmodninger.

Hvis du imidlertid mener, at Odense Marcipan kan imødekomme din anmodning, så er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os. Du kan læse om Odense Marcipans generelle privatlivspolitik på Odense Marcipans hjemmeside for mere information om, hvordan vi behandler personoplysninger og for at se Odense Marcipans kontaktoplysninger.

Se Odense Marcipans generelle privatlivspolitik på følgende link:

/kundeservice/privatlivspolitik/

Du kan besøge Facebooks generelle privatlivspolitik for mere information om, hvordan Facebook behandler dine personoplysninger og for at se Facebooks kontaktoplysninger på følgende link:

https://www.facebook.com/about/privacy#