Tips til flødeboller

Konditorens tips til vellykkede flødeboller:


Tips til flødeboller top
Falder skummet sammen i dine flødeboller? Har du stress på, når flødebollerne skal sprøjtes op? Hjælp dig selv til flottere flødeboller ved at bruge vores råd. Vi giver dig nedenfor ODENSE konditorens bedste tips til vellykkede flødeboller.

 

Her er vores tips:
‣ Brug et termometer, så du er sikker på at få den rette temperatur på sukkerlagen.

‣ Hæld i en tynd stråle langs kanten af skålen, når den varme sukkerlage tilsættes æggehviderne. Dermed undgår man knasende sukker i skummet.

‣ Pisk skummet minimum 15 min. eller til det er helt afkølet. Pisk meget gerne på røremaskine – en elpisker kan have svært ved at piske den seje skum grundigt nok.

‣ Sørg for at have alle ingredienserne klar, før du starter på sukkerlagen og skummet. Sukkerlagen koger hurtigt færdigt, så alt skal være klar til at arbejde videre med.

‣ Hav også bundene til flødebollerne klar, da skummet er bedst at arbejde med, så snart den er pisket færdig.

‣ Lad gerne flødebollerne tørre en time på køkkenbordet, før de overtrækkes med chokolade.

‣ Øv dig på at temperere chokolade.

‣ Chokolade, som ikke er blevet helt perfekt, kan smeltes om og tempereres forfra. Eller hak resterne og brug til at bage med eller anvend som drys.

 

Se vores store udvalg af flødebolleopskrifter

 Tips til flødeboller - opskrifter