Hvordan laver man påskeæg?

Aldrig har det været nemmere at forme de flotteste marcipanpåskeæg. Med en ODENSE Æggerulle får du et værktøj til hurtigt og nemt at trille pæne, ensartede påskeæg i to forskellige størrelser, 12 g og 25 g.

Få tips og tricks i videoen her, følg vores vejledning nedenfor eller gå på opdagelse i vores mange opskrifter på påskeæg.

Sådan laver du hjemmelavede påskeæg

Det skal du bruge

Sådan gør du

Form nemt dine marcipanæg step1

Trin 1

Del marcipanen i mindre stykker á ca. 25 gram.

Du kan evt. dele marcipanen i to lige store stykker og trille dem til en lang pølse.

Herefter skærer du hver af de to ruller marcipan ud i 8 lige store stykker (som vist på billedet ved siden af), svarende til ca. 25 gram marcipan pr. stykke.

form-nemt-dine-marcipanaeg-step2

Trin 2

Læg nu op til fire stykker marcipan i æggerullen.

Sørg for at have godt med afstand mellem de enkelte stykker, så du ikke ruller dem sammen.

Sæt nu toppen på æggerullen. Husk at vende den rigtigt, så påskeæggene får den rigtige form.

Kør herefter toppen frem og tilbage, så æggerullen former dine påskeæg – flot og ensartet.

form-nemt-dine-marcipanaeg-step3

Trin 3

Tag forsigtigt de små påskeæg ud af rullen uden af klemme dem og placér dem på et stykke bagepapir.

For det bedste resultat anbefaler vi at lade marcipanen tørre i ca. 1 døgn, inden de overtrækkes. Det giver det bedste resultat.

 

Trin 4

Nu skal dine påskeæg overtrækkes med chokolade – se vores guide til, hvordan du tempererer chokolade.

Brug to gafler til at dyppe æggene i den tempererede chokolade og placer dem tilbage på bagepapiret. 

form-nemt-dine-marcipanaeg-step4

Trin 5

Nu skal dine påskeæg skal pyntes, mens chokoladen stadig er lun, så pynten bliver på æggene. Tril dem i hakkede pistacienødder, mandelflader, krymmel eller andet pynt.

Du kan også lade æggene tørre helt og dekorer dem med tempereret lys chokolade i et cornet (kræmmerhus af bagepapir) som vist på billedet. 

Tips til dine hjemmelavede påskeæg

Ønsker du en anden smagsvariant i dine påskeæg end den klassiske med marcipan kan du lave en kerne af nougat, som du omkranser med marcipan, inden du lægger den i æggerullen.

Du kan også anvende marcipan med smag eller tilsætte f.eks. Lakridsknas eller hakkede pistacienødder og dermed lave din egen marcipan med smag.