Fondant, figurmarcipan eller ren rå marcipan?

Hvornår skal du bruge fondant?

Der findes naturligvis alternativer til fondant som figurmarcipan og ren rå marcipan. Marcipanen bidrager måske smagsmæssigt mere til oplevelsen, men kan have sine udfordringer i forhold til arbejdsprocessen. Vi har samlet et overblik over de væsentligste forskelle her på siden.

Hvornår skal du anvende fondant, figurmarcipan eller ren rå marcipan?

Fondant

Til både overtræk på kager såvel som modellering af figurer og pynt. Særligt når du ønsker et fejlfrit og præcist udtryk i klare farver, er fondant velegnet. Fondant er nemt at indfarve og bliver hårdt efter et mindre stykke tid, hvilket gør det perfekt til modellering af 3D figurer, blomster o.l. Hvis du synes, det er sjovt at male på kager, er fondant også løsningen. Fondant fungerer suverænt som underlag for både pastafarver og tørre pulverfarver, som kan males direkte på fondanten.

Figurmarcipan

Når du gerne vil modellere fine figurer, blomster o.l. på lige fod med dem i fondant, - og du prioriterer smagen højt, så er figurmarcipan måske løsningen for dig. Farverne er knap så klare og figurmarcipanen er mere blød. Derudover så størkner figurmarcipanen ikke rigtigt på lige fod med fondant. Figurmarcipan egner sig f.eks. rigtigt godt til små marcipanroser. Figurmarcipan er sødere end ren rå marcipan og finere i kvaliteten, hvilket giver et mere jævnt udtryk. Du kan også få figurmarcipan med smag til dine kager.

Ren rå marcipan

Til overtræk af både store og små kager, når du prioriterer smagen højest. Ren rå marcipan er grovere i kvaliteten end fondant og figurmarcipan, men kan sagtens æltes blød og smidig. Ren rå marcipan kan æltes til overtræksmarcipan med flormelis og glukose, og kan indfarves i forskellige nuancer. Vær opmærksom på, at du ikke kan opnå de samme rene og klare farver med ren rå marcipan som du kan med indfarvning af fondant. Derudover egner ren rå marcipan sig jo perfekt som ingrediens i selve bagværket eller til konfekt.