Kagelim til fondant figurer, pynt og dekorationer

Kagelim 

Det kan være svært at få kagepynt og dekorationer til at blive siddende på kagen.
Kagelim, også kaldet fødevaregodkendt lim, er en spiselig ”lim”, der er smagsneutral. Den bruges til at fastgøre fondantfigurer, pynt og kanter mv. på kagen og påføres nemmest med en pensel til fødevarebrug. 

TIP: Hvis du opbevarer kagelimen mørkt og koldt (i køleskab), kan den holde sig i flere uger. Du skal dog være opmærksom på om der opstår plamager eller pletter i blandingen. I så fald skal du smide det ud og lave en ny blanding.

 

Hurtigere hærdning af fondant

Du kan også bruge bruge det (Tylosepulver – CMC) til at sikre en hurtigere hærdning af fondanten og gøre den mere fast. Så tørrer dine figurer hurtigere op og holder formen længere.

Tilsæt ganske lidt (ca. 1 tsk. Tylosepulver – CMC) til 250 g fondant og arbejd det godt sammen. Kom herefter fondanten i en frysepose eller pak det godt ind i køkkenfilm og lad det hvile 20-30 min. før du anvender det.