Konfekt og søde sager fra hele verden

JuletraeerDen jul, du kender, er sammensat og inspireret af mange traditioner fra hele verden. Det er især Tyskland, som har leveret de fleste af vores juletraditioner, bl.a. juletræet og julekalenderen.

Det er også tyskerne, der har givet os ordet ”mandel”, og det er vi mange marcipanelskere, der er glade for.

Juletraditioner fra nær og fjern

I Danmark elsker vi konfekt, men vores søde tand får os også til at spise pebernødder, jødekager, brunkager, vaniljekranse og pebermyntepastiller i julen. Det er tradition. Her har vi samlet nogle af de juletraditioner, der er i verden, som handler om søde sager og desserter. Det er sjovt at se, hvordan man gør det forskelligt fra land til land.

Jordbærtærte er lig med sommer… og jul!

Det er jul, og du tænker måske allerede på den jordbærtærte, du skal spise til sommer. Eller også skal du tage på juleferie i Japan. Her er det tradition at spise julekager med jordbær. Kagen bliver pyntet med flødeskum og nissemænd for at holde stilen i klassisk nisselandskab. Kagen bliver spist d. 24. december.

Kan du ikke vente til sommer, så se opskriften på jordbærtærte her.

En sød hyldest til disciplene med desserter

I Sydfrankrig har de en sød tradition, hvor franskmændene med 13 forskellige desserter hylder de 13 disciple. Det er tradition, at man spiser desserterne efter hovedmåltidet. Man behøver kun at tage en enkelt bid af hver dessert, men alle skal smage! Så hvis du har en sød tand for desserter, kan du tage et smut til Provence i julen.

Mangler du inspiration til dine desserter, så kan du finde mange gode dessertopskrifter her.

Belgisk Jesus-brød hylder messias

I Belgien bager de et sødt brød, som de nyder sammen med en kop varm chokolade. I brødet er der for det meste søde rosiner i, så brødet smager dejligt sødt og minder de fleste belgiske børn om julen. Brødet er formet som spædbarnet Jesus.

Fik du også lyst til sødt brød med rosiner? Så lav vores lækre boller med rosiner.