Studenterkage til sommerens studenterfester

Studenterfestkager

Traditionen tro byder juni måned på nyklækkede studenter, der fejrer afslutningen på 3 års gymnasial skolegang med studenterhuer, studenterkørsel og studenterfester.

Det betyder, at der netop nu planlægges studenterfester, mens de kommende studenter slider med bøger og eksamener.

Er du i gang med at planlægge en studenterfest, så kan du få inspiration til de skønneste kager og desserter, og få vores bedste tips til nemme og smagfulde lækkerier, der vil glæde alle studenterne, når de kigger forbi i løbet af deres studenterkørsel.

Overrask de glade unge studenter og dine gæster med en lækker hjemmebagt studenterkage eller kransekage i dagens anledning.

Søde sager til studenterkørslen

Når de glade, unge mennesker traditionen tro skal ud på studenterkørsel, er det kutyme, at forældrene står glad med både mad og drikke til studenterne.

Her kan det være en god idé at koordinere med de andre forældre, så ikke alle serverer lette pindemadder – eller store, tunge måltider.

De unge mennesker skal have noget mad indenbords på sådan en dag, hvor der ofte kommer mange våde varer indenbords. Sørg derfor for, at der bliver serveret tre hovedmåltider på dagen, og servér noget let, lækkert og frisk indimellem.

Vi giver dig her inspiration til søde sager, du kan servere til studenterkørslen.

Festlige flødeboller med studenterhuer

Flødeboller er et hit blandt unge. Du kan lave dem selv helt fra bunden, eller skyde genvej med vores færdiglavede flødebolleskaller, som du kan købe i vores webshop.

Prikken over i’et er de små søde studenterhuer af fondant, som flødebollerne skal pyntes med. Vi garanterer, at disse flødeboller vil blive et festligt indslag til studenterkørslen – og så smager de skønt!

I denne opskrift på studenterflødeboller har vi brugt en klassisk vanilje fyld, men du kan fylde dine flødeboller med lige netop den slags fyld, du tror, studenterne vil elske.

Find inspiration til flødebollefyld i vores mange opskrifter på flødeboller.

Jordbær på spyd med marcipan

Er vejret godt på dagen, hvor studenterne kommer på besøg, kan du invitere dem ud i haven og servere friske jordbær på spyd med marcipan, mynte og citronskal, der har været en tur på grillen.

Spyddene skal kun have ganske få minutter på grillen, og de er nemme at servere i haven til et glas boblende champagne eller Asti.

Små nemme jordbærkager

Der er ikke noget mere lækkert eller sommerligt end en jordbærtærte. Hvorfor ikke servere disse små jordbærkager, som en lille hapser til studenterkørslen?

Med vores færdiglavede kransekage, der er klar til at blive sprøjte direkte ud af posen, tager det ikke mange minutter at lave små søde kager, der kan fyldes med kagecreme, vaniljeis eller flødeskum og pyntes med friske jordbær.

Studenterne vil elske dem!

Små fine kransekager

I Danmark har vi tradition for kransekage, hver gang vi har noget, der skal fejres, og en færdig studentereksamen er ingen undtagelse.

Du kan lave disse lækre små kransekager med nougatcreme fra bunde med din hjemmelavede kransekagemasse, eller du kan bruge vores gode færdiglavede kransekage, der er klar til at blive sprøjte ud af posen og på den måde spare lidt tid.

Pynt kransekagerne med spiselige perler, krymmel eller guld eller sølv støv, eller giv dig i kast med at lave søde små blomster af fondant.

Studenterkager med fondant og marcipan

I de seneste år er det blevet mere og mere populært at arbejde med fondant – og det forstår vi egentlig godt. Du kan lave de flotteste kager med fondant, og det er faktisk slet ikke så svært.

Så måske studenterfesten skal være anledningen til dit første kageprojekt med fondant – eller måske du har forsøgt dig mange gange før.

Uanset din erfaring med fondant, guider vi dig igennem med en opskrift på den lækreste studenterkage med fondant, så det ligner en flot studenterhue. Udskift båndets farve med lige netop den fondantfarve, som passer til din students studenterhue.

Få vores bedste tips og tricks til at arbejde med fondant lige her, hvor du bliver guidet til det rette udstyr, hvordan du forbereder arbejdet med fondant, og hvordan du overtrækker en kage med fondant.

Prøv også vores opskrift på en lagkage med små studenterhuer af marcipan og friske jordbær. Igen kan du bruge lige netop den farve marcipan, som studenterhuens bånd har.

Tip! Gør lagkagen endnu mere personlig ved at skrive studentens navn midt på lagkagen med overtrækschokolade.

Uanset om du vælger studenterhuer af fondant eller marcipan lover vi dig, at du vil imponere både gæster og studenter!

Dessert til studenterfesten

Til enhver studenterfest hører en lækker dessert sig til. Det gode ved desserter til sommerens studenterfester er, at det er sæson for sommerbær, så desserten kan gøres ekstra lækker med friske bær – måske endda fra din egen have.

Prøv blandt andet vores festlige islagkage med nougat og friske hindbær og blåbær – eller brug lige den slags bær, studenten ønsker.

Vi har selvfølgelig også tips og tricks til, hvordan du laver de flotteste marcipanroser, som kagen er pyntet med, og du kan lave dem lige i den farve, du ønsker.

Rigtig god fornøjelse - og tillykke til årets studenter!