Rabarberkage og rabarbertærte

Rabarber er en grøntsag, som stammer fra det østlige Middelhavsområde og Centralasien. Planten kom først til Danmark i 1835, og er siden da blevet særdeles populær. Og det er med god grund!

Rabarber har store blade med en tyk og sprød stilk. Denne stilk er spiselig, men spises sjældent rå. Rabarberstilken har nemlig et højt indhold af oxalsyre, som får tænderne til at føles ru efter spisning.

Oxalsyren kan dog godt neutraliseres med mælkeprodukter. Faktisk smager tilberedte rabarber rigtig godt sammen med mælk, fløde, is, cremefraiche eller yoghurt.

Få inspiration til, hvad du kan bruge dine rabarber til i alle vores opskrifter med rabarber nedenfor, hvor vi har samlet vores bedste opskrifter på rabarberkager.

Bagte Rabarber Med Revet Marcipan

7 sjove facts om rabarber

  1. Stilkene er spiselige, det er bladene tværtimod ikke – de er nemlig giftige
  2. I Kina bruger de rabarber til medicinske formål
  3. Rabarber indeholder meget A- og C-vitamin samt kalium
  4. Rabarber på køl, i en plasticpose, holder sig en til to uger, men kan sagtens fryses ned, så man kan nyde dem året rundt
  5. I Chile har de en tradition for at spise rabarber rå dyppet i tørret peber og salt
  6. Rabarber elsker koldt og fugtigt vejr og trives derfor i Danmark med det våde vejr og de lidt koldere temperaturer
  7. Selvom mange tror det, er rabarber ikke en frugt, men en grøntsag. Derfor har den et langt lavere sukkerindhold end fx æbler, og rabarber har et lavt kalorieindhold
Rabarber Crumble 3

Opskrifter på rabarberkage og rabarbertærte

Da de tilberedte rabarber som udgangspunkt er sure, har de brug for noget modspil. Her kan man bruge mælk, søde bær, marcipan, marengs eller kokos.

Nedenfor finder du tre opskrifter på skøn rabarberkage og rabarbertærte med marcipan, marengs og andet lækkert tilbehør.

Rabarber Crumble 1

Prøv en rabarbertærte med smuldredej

Ernærings- og husholdningsøkonom, Gitte Heidi Rasmussen, har udviklet en lækker rabarbertærte med smuldredej.

Den er nem og hurtig at lave, og dine gæster vil med garanti elske den.

Server denne lækre rabarbertærte med smuldredej med en klat cremefraiche eller vaniljeis for at tage den syrlige smag fra rabarberne.

Rabarbertærte Med Marcipan 01

Server en nem rabarbertærte med marcipan for dine gæster

Du går aldrig galt i byen med en rabarbertærte med marcipan.

Denne rabarbertærte er tilføjet marcipan for at gøre smagen mere rund og delikat. Du kan med fordel servere en kugle vaniljeis eller en skefuld cremefraiche til denne lækre rabarbertærte.

Brug ODENSE Bagemarcipan, så er du sikret en velsmagende rabarbertærte med marcipan af den bedste kvalitet.

Marengslagkage Med Rabarber Og Chokoladeskum

Forkæl dine smagsløg med en rabarberkage med marengs

Marengs er en dejlig, lækker og luftig spise. Sættes det sammen med rabarber og chokolade, så har du opskriften på verdens bedste rabarberkage med marengs.

Denne rabarberkage med marengs har lagkagebunde af marengs, som tilsætter en sød smag til de ellers sure rabarber.

 

Rabarberkagen er nem at lave, og smager ligeså godt som den ser ud.

Original ODENSE Marcipan

Find dine ingredienser i vores webshop

Har du fået smag for at bage en skøn rabarbertærte? Husk at du kan købe alle vores Odense produkter i vores webshop, og få dem leveret lige til døren, så du nemt kan komme i gang med at bage. Find opskrifter på en anden dansk klassiker her: Jordbærtærte-opskrifter.

Opskrifter på rabarbertærte og rabarberkage