Marcipan

Odense Marcipan har igennem mere end 100 år leveret marcipan af høj kvalitet til bagere, konditorer og andre professionelle kunder. I løbet af årene har vi udviklet forskellige typer marcipan med forskellige egenskaber, så vores kunder kan købe lige den marcipan, der egner sig bedst til netop deres formål. De forskellige typer marcipan indeholder dels forskellige ingredienser og dels varierer fremstillingsprocessen imellem dem, hvilket sikrer lige netop de egenskaber, som den færdige marcipan skal have.

De fleste af vores typer marcipan findes efterhånden også i almindelige supermarkeder dog i mindre pakninger, da vi gerne vil imødekomme de forbrugere, der ønsker samme ingredienser som de professionelle.

071019 Odense Marcipan IG Stories 19

Original ODENSE marcipan

Vores Original ODENSE Marcipan er det man kalder en Ren Rå Marcipan. For at kunne kalde marcipan ’Ren Rå Marcipan’ i Danmark skal den være baseret på mandler og må højst indeholde 35 % sukker, og så må den ikke indeholde abrikoskerner.

Vi har udviklet en opskrift som ikke kun lever op til Chokolade- og Konfektureforeningens branchekodeks, men som forbrugerne bare elsker. Ifølge en meningsmåling lavet af Forbrugerrådet TÆNK i 2016 smager vores Original ODENSE Marcipan bare bedre end andre marcipaner fra både indland og udland. Original ODENSE marcipan indeholder hele 63 % mandler.

Original ODENSE Økologisk Marcipan er også en ren rå marcipan, men den er i stedet lavet på økologiske mandler. De økologiske mandler bliver dyrket på en anden måde og kan derfor variere en smule i smagen fra høst til høst – præcis som andre naturlige råvarer.

Original ODENSE Marcipan og Original ODENSE Økologisk Marcipan indeholder begge groftrevede mandler, så de er super lækre at spise som de er eller i f.eks. konfekt eller desserter.

071019 Odense Marcipan IG Stories 21

ODENSE Bagemarcipan

ODENSE Bagemarcipan er helt perfekt, når den skal indgå i bagværk f.eks. i kransekage eller i en remonce, fordi den indeholder abrikoskerner. Abrikoskerner ligner meget mandler, men de har andre egenskaber og gennemgår en anden produktionsprocess. En Bagemarcipan med abrikoskerner vil ikke flyde ud på samme måde som en Ren Rå Marcipan, når den bliver bagt. Det betyder, at når du bruger Bagemarcipan i f.eks. dine kærnemælkshorn, så vil fyldet ikke flyde lige så meget ud af dem under bagningen og din kransekagetop vil stå flottere og skarpere, end hvis du bruger Ren Rå Marcipan.

Bitterstofferne i abrikoskernerne fungerer lidt ligesom salt i maden, ved at de fremhæver smagen. Så hvis du bruger Bagemarcipan i din mazarintærte, vil den få en tydeligere smag end hvis du havde brugt Ren Rå Marcipan.

Ifølge Chokolade- og Konfektureforeningens branchekodeks skal en Bagemarcipan indholde mindst 15 % mandler, hvilket er lavere end ved Ren Rå Marcipan, og det skyldes netop at Bagemarcipan typisk indeholder abrikoskerner for de gode bageegenskaber. ODENSE Bagemarcipan indeholder 15 % mandler, abrikoskerner og sukker.

ODENSE Bagemarcipan har samme bageegenskaber som det produkt, vi har på det professionelle marked, som hedder Kranse XX. 

071019 Odense Marcipan IG Stories 3

ODENSE overtræksmarcipan

ODENSE Overtræksmarcipan er fintrevet og fås i forskellige farver. Fordi den er fintrevet og grundet fremstillingsprocessen i øvrigt, er ODENSE Overtræksmarcipan super smidig og strækbar, så du nemt kan bruge den til at overtrække dine fine kager med, uden at du skal blande noget i den. ODENSE Overtræksmarcipan findes i 7 farver; Rød, Hvid, Sort, Grøn, Blå, Gul og Rosa.

Du kan også købe ODENSE Marcipanlåg; det er ganske enkelt ODENSE Overtræksmarcipan, som vi har rullet ud for dig, så du nemt kan overtrække din kage i et snuptag. Du kan købe ODENSE Marcipanlåg i fem forskellige farver; Hvid, Blå, Grøn, Rosa og et der har en naturlig marcipanfarve. Bemærk at de færdige marcipanlåg sælges i forskellige størrelser, så hvis du vil være sikker på at låget passer til din kage, skal du kende kagens størrelse, inden du køber et færdigt låg. Alternativt anbefaler vi, at du køber ODENSE Overtræksmarcipan og selv ruller det ud.

071019 Odense Marcipan IG Stories 4

ODENSE figurmarcipan

ODENSE Figurmarcipan er med smag og farve. Figurmarcipanen er blød og smidig, hvilket gør den nem at arbejde med, og så er den fintrevet, så du kan lave de fineste små figurer af den.

ODENSE Figurmarcipan er som udgangspunkt udviklet til det svenske marked, men vi sælger dem i få dagligvarebutikker og på vores webshop, så I også kan få fingrene i dem.

Som altid er du velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter, og hvordan de bruges.