Påskekage med chokoladecreme

Kommentarer (6)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 35

Sværhedsgrad

Forberedelse
1 time

Samlet tid
8-9 timer

Personer
8-12

  1. Rør smør og sukker blødt og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt revet marcipan og sigt hvedemel samt bagepulver i dejen. Rør dejen sammen og kom den i en smurt springform. Bag kagen ved 175° C i ca. 1 time.
  2. Mærk efter med en strikkepind om kagen er bagt, der må ikke være dej på pinden. Lad kagen køle helt af og flæk kagen i 2 bunde.
  3. Varm fløden op til kogepunktet, tilsæt hakket chokolade og rør til chokoladen er helt smeltet. Afkøl i mindst 6 timer og pisk til luftig creme.
  4. Læg den nederste bund på et fad og smør den med lemoncurd. Smør 2/3 af cremen på kagebunden og læg den anden kagebund oven på. Smør resten af cremen på toppen.
  5. Bland 300 g marcipan med grøn frugtfarve og ælt den med lidt flormelis. Rul marcipanen ud til en lang bane og bind det omkring kagen.
  6. Brug den overskydende grønne marcipan til stilk og blade. Ælt resten af marcipanen med gul frugtfarve, rul det ud og brug det til blomsten.
  7. Pynt med æg rundt i kanten og servér.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Freja 02-05-2014 07:25:04
    Den er så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så så sås så så så så god med den der er får mayer smør i den ellers er den god
  • Pia Jensen 25-04-2014 16:29:05
    Jeg har lavet to lagkager og har netop lagt kagerne sammen. Hvis de skal blive flotte og lige, så skal der bruges mere creme, næsten dobbelt portion. Øv øv, nu mangler jeg creme til toppen og må "nøjes" med alm. piskefløde, da jeg ikke kan nå at lave en ny portion chokoladecreme.
  • Sannelaura 27-03-2014 12:26:25
    Uhmm, har lavet den flere gange. Super lækker. Laver også selv lemoncurd fra bunden og så putter jeg mere i, end der står. Så får den mere citron smag. Jeg bruger Anthon Berg marcipanæg (de små) til at pynte med i stedet for likør æg. Kan HELT klart anbefales.
  • nilo 03-01-2014 19:31:45
    kære dig der har lavet kagen vil du skrive denne opskrift til mig tak :)
  • Malene Kjær 01-04-2013 17:45:44
    1 time i ovnen er for længe. Jeg gav kagen 40 min og det var rigeligt.
  • Anja jesseb 24-03-2013 23:12:41
    Den er rigtig frisk og smager super godt..jeg puttede jordbær i små tern inden i kagen....

Send til e-mail

Påskekage med chokoladecreme


Afsender email *

Modtager email *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes