Hjemmelavede flødeboller

Flødeboller opskriftsvideo http://i.vimeocdn.com/video/368184849_640.jpg Odense Marcipan chefkonditor Peter Kofod guider igennem processen til at lave de lækreste hjemmelavede flødeboller med marcipanbund

Kommentarer (209)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 463

Sværhedsgrad

Forberedelse
45 min.

Samlet tid
1 time 30 min.

Stk.
30

  1. Marcipanbunde: En pakke marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir, og bages ved 180° C i 5-8 minutter.
  2. Guf: 300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
  3. Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Herefter pensles flødebollerne med smeltet mørk overtræk.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Camilla Johansen 03-09-2014 15:22:26
    Hvordan opbevares de og hvor længe kan de holde sig?
  • Henrik, Slagelse 03-09-2014 11:52:39
    Hejsa Helle fra Sønderborg! Jeg ved ikke om flødebolle-vand er tilgængeligt i Netto, der handler jeg ikke. Men prøv Irma, de har det i hvertfald i min, her i Slagelse. Ellers kan du med fordel benytte en god champagne. Hvad angår pensel er jeg ikke klar over den bedste løsning, men din ide lyder fremragende! Jeg ville i hvert fald gerne guffe dine flødeboller
  • Amalie 13 år 28-08-2014 22:09:01
    Set lyder som en rigtig fin opskrift. Jeg prøver imorgen :-)
  • Amalie 13 år 28-08-2014 21:53:08
    Hej allesammen. Det ville måske være en god idé, at læse opskriften inden man kommer med kække kommentare, og dumme spørgsmål. Bare et TIP!;-)
  • Kaya hove 20-08-2014 19:58:19
    Hej supper flødeboller de er så gode
  • Helle, Sønderborg 17-08-2014 12:33:49
    hvor køber man vand til flødeboller? Der er ikke noget der hedder flødebolle-vand i vores Netto.. Kan man bruge vand med brus? Hvilken pensel skal man bruge til at pensle med? Eller kan man bruge sådan en loft-maler-rulle?? -Jeg tænker bare.. det er jo mange der skal pensles og så er det nok nemmere(laver dobbelt-portion).
  • Isabella walther 04-08-2014 12:31:32
    hvor meget chokolade skal man bruge og er det lys eller mørk chokolade man skal bruge
  • Frida 05-07-2014 22:45:21
    250 g chokolade :) det står oppe ved højre hjørne ->
  • Clara 05-06-2014 14:04:44
    Hvor meget chokolade skal man bruge
  • Moi 03-06-2014 12:13:30
    Stor ros for denne skønne opskrift - Har lavet disse flødeboller mange gange efterhånden, superlære hver gang!
  • Gitte Frederiksen 02-06-2014 18:15:45
    I gør mig S.. Så lykkelig. Det er bare guf Tusind tak
  • britta 02-06-2014 12:18:12
    Dilek det er æggehvider man kan købe i bæger, hvor der står pasturiset æggehvider på i butikkerne
  • Dilek 25-05-2014 16:14:26
    Hvad er past æggehvider
  • Selina 17-05-2014 18:32:32
    WOw, de skal piskes i LAAAAAAAng ti, men wow Det er det hele værd
  • Fru Hansen 15-05-2014 23:08:02
    Øv, de var godt nok ikke nemme at få pæne :-/
  • Sanne 13-05-2014 00:28:57
    Bag dem i ovnen med skummet på inden i putter chokolade på i 3-5 min ved 180 grader, det gør overfladen fast. Så pensler i dem bare med chokolade uden noget problem. Jeg opbevare dem i fryseren, og tager dem så ud 5-7 min før jeg spiser dem. <3
  • Sisilydi 08-04-2014 20:32:10
    Håber at de er gode laver dem snart
  • Pernille D. 07-04-2014 09:01:44
    Nej hvor var de bare super nemme og lækre. Jeg prøvede ar lave en karamel sovs og kom den ind i midten af flødebollerne og brugte lys chokolade til overtræk istedet. Med lidt revet karamel oven på... Mmmmm... De var lækre! :-)
  • Skal være konditer 04-04-2014 19:52:30
    Skal man sætte gufen i køleskabet?
  • Sandra 22-03-2014 19:59:37
    Nogen der ved om man kan tilsætte karamel ? Og hvilken slags ? :) På forhånd tak :)
  • Maria "elsker alt" 22-03-2014 16:02:27
    Elsker dem de super gode især når man putter solbær i MUMS
  • Isabel :D 18-03-2014 17:04:10
    Super lækkert! Men chokoladen kiksede for mig og nogle af mine veninder. Men jeg skal helt sikkert prøve det igen! Næste gang må jeg bare huske at putte det der ''Guf'' i køleren. :-)
  • frida 15-03-2014 17:07:04
    og frysetørede hinbær oven på er bare godt
  • lotte 15-03-2014 17:00:29
    vi tager en lille del af guffet fra og putter lakris pulver i.
  • lotte 15-03-2014 16:59:28
    ej de er gode
  • Marianne 14-03-2014 08:40:32
    Hej Hanne.. Ifølge opskriften skal sukkerlagen være 121 gr når du rører den i ;)
  • Hanne 13-03-2014 21:05:42
    Skal sukkerlagerne være afkølet inden det vendes i æggehviderne
  • sascha 12-02-2014 15:26:27
    håper de smager godt og de er pæne glæder mig
  • mille 11 år 11-02-2014 09:12:32
    skal til at lave dem til familien håber ikke de bliver alt for grimme
  • Selma og jeg er 9 år 31-01-2014 17:28:23
    opskriften er let nem og let svær men de smere godt
  • Troldepus 10-01-2014 15:54:57
    Jeg laver dem nu....... Kan ikke vente!!!?????????????????????
  • Lea 10-01-2014 15:09:29
    Er det meningen at marcipanbundene skal være bløde
  • sophie maloi 04-01-2014 20:35:48
    Jeg syntes at de samger rigtiggodt når man har lavet dem ferdige med man skal nok lade dem stå uden for hele natten så de bliver enumere stive i det. Hvis man skal have gæster så skal man lave dem dagen for så de kan få lov at stå og blive stive til næste dag
  • Hanne 03-01-2014 19:50:19
    Smager godt med lidt citron i hviden. De får en meget frisk og sød smag. Jeg kommet en lille spsk citron saft i sukker siruppen. Uhm
  • Lærke bang-jensen 03-01-2014 16:07:32
    Jeg glemt min masse så jeg lod den stå og piske i en time og den blev helt vild god mmm glæder mig til næste gang jeg skal lave de,
  • Lærke bang-jensen 03-01-2014 16:06:33
    Smager rigtig godt men resultat bliver bedre hvis du putter dem i ovn men smager besdet hvis de ikke kommer i ovnen
  • Karina 01-01-2014 18:18:57
    Det er Første gang jeg har lavet flødeboller og de smager fantastiske men skal lige øve lidt mere på det med at overtrække dem med chokolade. Tror det er en god ide at 1. Piske massen mere end 15. Min så den er mere "sej", 2. Når sukkermassen er sprøjte på bundene må de gerne stå koldt fx. 15 til 30 min i køleskab så de er faste når der skal smøres chokolade på. 3. Evt tilsætte lidt smagsnetraul olie i den den smeltet chokolade , så den mere flydende. 1. Tsk. Pr. 100 gram chokolade har jeg læst et andet sted . Dette er blot ideer jeg vil prøve af for at blive bedre
  • sarah 29-12-2013 07:53:26
    Hvor mange æggehvider er 150 gr?
  • Julie 28-12-2013 11:23:13
    Er der en der har opskriften liggende? Der står fejl på siden, når jeg går ind på opskriften. øv øv
  • Bage glad 27-12-2013 13:46:50
    Hej alle sammen skal man piske med lav hastighed er nemlig igang med at lave dem og jeg bliver lige pludselig i tvivl får om det så kan blive stift nok
  • fghj 26-12-2013 19:06:01
    det må jeg prøve en dag :-D
  • Freja 23-12-2013 16:51:16
    hvis man bager flødebollerne i oven inden man putter chokoladen på, hvor mange grader skal de så have.
  • Jens 22-12-2013 22:28:30
    Bag igen i 2 min når skummet er påført, så er det nemmere at dyppe i chokoladen
  • Ida 18-12-2013 13:12:56
    Mmm hvor ser de lækre ud
  • Helle Quist 15-12-2013 22:23:34
    Har lavet dem med en 4. klassen. resultatet var ikke smukt, men NAM hvor de smagte....
  • Den glade kage elsker: Henriette. 15-12-2013 10:29:27
    Skal til at lave dem... Kan ikke vente!:D
  • Suzanne jensne 10-12-2013 20:49:16
    Men hvor varm skAl chokoladen være da jeg oplever den er klumpe de
  • Suzanne Jensen 10-12-2013 20:47:13
    Skal man komme det varme chokolade på lige med det samme? Skulle mene det bare skal være varmt og ikke betyde noget om skummen er kold????
  • Natascha 08-12-2013 11:53:05
    Øh ved ikke hvad de smager af men de ser lækker ud
  • Natascha 08-12-2013 11:37:18
    mmm den ser lækker ud
  • Bonnie 05-12-2013 10:15:48
    Tip: Når I har sprøjtet skummet på bundene, så lad det tørre i halvanden times tid. Så kan de dyppes hurtigt i chokolade istedet for pensling. :)
  • sofie 02-12-2013 21:10:23
    det ser meget godt ud måske skulle jeg prøve det en dag
  • Suzanne 30-11-2013 11:58:14
    De ser bare skønne ud, dem skal jeg lave
  • Mathilde 26-11-2013 17:42:47
  • past eller ej 23-11-2013 17:58:46
    skal det være pastoriseret æggehvider ???
  • Camilla 23-11-2013 14:49:14
    Det ser vildt lækkert ud...
  • Camilla 23-11-2013 14:48:43
    De ser viltlækr ud...
  • kage elskeren!!!!!!!!!!! 20-11-2013 15:30:43
    det gik ikke godt med vores skum men ellers var det hele fint og nemt nok... btw lagde vi bare vores skum i kølleren og så blev den fast og hot!;)
  • jens 18-11-2013 18:27:58
    skal lige til at bage dem :)
  • ??~ 17-11-2013 09:20:45
    Nem nok
  • ;-) 13-11-2013 15:18:21
    Når man har puttet guffet på marcipanbundene er det smart at bage dem i ovnen til man kan se at de får en fast hinde og så putte chokolade på bagefter ellers en super lækker opskrift ( :
  • Michael 08-11-2013 14:44:04
    Past. æggehvider = pasteuriseret æggehvider altså varmebehandlet. :-)
  • heidi 07-11-2013 23:32:02
    I opskrift står der 150 g past.. er det sukker og vand . Der bliver til en past ... ? El hvad er det
  • Sjælør 04-11-2013 21:35:21
    Temperaturen på sukkerlagen er rigtig vigtig: 120 grader for at skummet får den rette konsistens efter de 15 minutters piskningen. Har nu prøvet at lave flødeboller efter denne opskrift, og har opnået fine resultater. Der står ikke angivet i opskriften hvor meget chokolade der skal bruges. Jeg har brugt ca. 200 gram kogechokolade, og syntes helt klart at det mørke chokolade, frem for det lyse chokolade, var nemmest at arbejde med og hvor jeg opnåede det flotteste resultat. Held og lykke derude.
  • Tilde 02-11-2013 13:33:33
    Det er fordi i skal bage dem i 5 minutter
  • carla-luisa 29-10-2013 16:39:29
    lækker opskrift som jeg aldrig vil glemme (:
  • Sisse 26-10-2013 10:55:36
    Pendslen er rigtig god til at smøre chokoladen på med.
  • Jana 21-10-2013 08:49:01
    De smagte godt
  • Freja 11 år 19-10-2013 16:06:25
    hej!! de smagte okay, men chokoladen var dog lidt svær at påføre:-( det var nok mere spasser flødeboller...
  • frg 16-10-2013 17:50:30
    den ser god ud
  • Brian 15-10-2013 17:39:19
    Det med at pensle chokpladen på var rigtig skidt, det blev helt smattet sammen
  • johannes 15-10-2013 10:26:51
    de smager så godt de har en virkelig god smag
  • Louise 13-10-2013 18:17:45
    I selve opskriften syntes jeg der mangler lidt detaljer, men eller super god opskrift
  • Tanja 09-10-2013 20:46:25
    Camilla de skal piskes :) Super nem og lækker opskrift, smager fantastisk. Jeg har gjort det at jeg har sat flødebollerne over vandbadet med chokolade i, på et rivejern med håndtag og derefter hældt chokoladen på (igen pensler eller andet) - det har resulteret i at overflødig chokolade er røget ned i skålen igen og hele flødebollen er dækket til. Fantastisk!
  • Camilla 09-10-2013 15:42:14
    muligvis et dumt spørgsmål, - men skal hviderne piskes inden sukkerlagen hældes i? :)
  • Sabine 07-10-2013 16:18:33
    hej har ikke prøvet den opskrift i nu men jeg har på fornemmelsen at jeg er god. :)
  • Winnie <3 07-10-2013 15:45:59
    jeg vil prøve opskriften til spejder håber det virker ses!! :D
  • Katrine 07-10-2013 12:43:49
    God opskrift - alt klappede. Når du skal overtrække, anbefaler jeg, at du hælder en skefuld chokolade over og pensler det, der ikke er dækket. Skulle du være heldig at have flere flødeboller tilbage på andendagen, smager de bestemt MINDST lige så godt dagen derpå :-)
  • Katja:D 06-10-2013 19:05:01
    Dem skal jeg helt sikkert lave:D
  • Anita 05-10-2013 17:42:43
    Det står i tippet, øverst til højre på denne side, at sukkerlagen skal hældes i kogende, 121 grader, direkte fra blusset...
  • Siv og Andrea 05-10-2013 16:12:27
    Verdens bedste flødeboller ever......
  • Kirstine 04-10-2013 18:02:04
    Jeg har lavet den 2x nu og synes ikke mit skum bliver helt stift, det "falder" ligesom sammen efter det har været i ovnen for at lave "hinden". Og jeg har pisket i 15 min med håndpisker. Men tror jeg skal prøve at komme glucosesirup i næste gang.. Men de smager godt.. Og bedst dagen efter..
  • Pernille 03-10-2013 19:52:33
    Super opskrift. Alt virkede - fra skum til bunde. Det er rigtig nemt at komme chokoladen på tilsidst, og de smager mums! Har man problemer med skummet er det evt ikke pisket længe nok, eller sukkerlagen har været for kold :)
  • audrey 03-10-2013 16:27:27
    opskriften smager godt med rosenvand i guffen
  • Julie 02-10-2013 11:27:30
    Jeg elsker simpelthen den her opskrift! Jeg har bagt flødebollerne mange gange efterhånden og de bliver fantastiske hver gang. Vil anbefale at man ikke går på kompromis med marcipanen - køb det rigtige - det kan smages!
  • tanja 01-10-2013 16:34:03
    den må jeg prøve og lave ser mega lækkert ud
  • Emma 01-10-2013 16:11:39
    Prøv at stille flødebollerne i ovnen, inden der kommer chokolade på. Bare lige lidt tid, så guffet kan få en fast overflade.
  • Sofie 29-09-2013 13:22:34
    Ok
  • Asta 29-09-2013 10:00:30
    Mmmmm har smagt dem smager sind syt godt
  • Berta 28-09-2013 13:50:47
    Mmmmmmmmm!!!!! De er gode
  • Magnus 27-09-2013 21:47:09
    Jeg vil gerne snart prøve det med lakrids og hindbær i skummen! Og måske med hvid chokolade overtræk!
  • Priskilla 26-09-2013 10:35:51
    En rigtig nem og lækker opskrift! De bragte glæde herhjemme :) Men, jeg synes dog ikke at det var særlig nemt at pensle chokoladen på - ved ikke om jeg bare var uheldig?
  • Charlotte 21-09-2013 03:31:00
    Dejligt nem opskrift! Har lige lavet dem idag, de var helt fantastiske og det er så skønt når man kan se de er hjemmelavede.. Prøv lidt rå lakridspulver og hvid chokolade, næsten lige så gode som summerbirds :-)
  • Malene 20-09-2013 20:31:41
    Fantastiske flødeboller! Det var lidt svært at få chokoladen på. Jeg kan klart anbefale at i pensler dem! Hvis man dypper falder guffende nemt ned i chokoladen! Men jeg fik nogle gode flødeboller ud af det.
  • IKKE en fan!! 18-09-2013 18:44:12
    OMG MIT BLEV TIL SMAT!!!! HVAD ER DET FOR EN OPSKRIFT!!! SKAL ALDRIG FØLGE DEN IGEN!! X(
  • Regine;) 18-09-2013 14:00:12
    Det tror jeg ikke Sarah-Katrine..;-)
  • Sarah-Katrine 17-09-2013 21:21:53
    Kan man dyppe bundene i chokolade, og ikke bage dem i ovnen, for at bevare den gode smag af marcipan eller ville det ødelægge det hele?
  • Regine;) 17-09-2013 21:12:58
    Hvad sker der hvis man IKKE bruger ODENSE-Original marcipan og chokolade!? Ved ik om jeg kan finde det i de lokale butikker?:)
  • Bake a Cake 17-09-2013 21:09:57
    Det lyder simpelthen rigtig lækkert - det må jeg prøve en dag;-) Man bliver helt lækkersulten:-P
  • Annemarie:-) 05-09-2013 17:45:02
    Det virkede ikke helt 100% guffen ville ikke blive stående da chokoladen skulle på men ellers var de da meget gode:-)
  • Charlotte 03-09-2013 15:09:06
    det skal jeg da prøve
  • Magnus linnebjerg 31-08-2013 15:05:55
    Lækkert
  • Signe Olesen 30-08-2013 10:43:43
    @Helle Sørensen Jeg har lavet dem ret mange gange efterhånden og jeg putter dem ALTID i ovnen.. Min erfaring er at bund og skum skiller, hvis sukkerlagen bliver hældt for hurtigt i.. Det skal gå meget langsomt, især i starten :) Håber det hjalp dig lidt..
  • Annetteskager 29-08-2013 21:25:06
    Så har jeg også prøvet opskriften af.:). Sukkerlagen blev opvarmet til ca. 115 grader og tilsat langsomt i de stiftpisket hvider. Flødebollerne fik lov til at stå nogle timer og danne en hinde inden jeg hældte chokolade over med en ske. Vaffelbunde kan købes hos specialkøbmanden (som kop og kande blandt andet forhandler). De skal helt sikkert prøves igen med noget frugt saft:). Jeg lavede halvdelen af opskriften og fik 24 stk.
  • Amatøren 29-08-2013 15:07:06
    Simpel og god opskrift.
  • Helle Sørensen 12-08-2013 18:21:05
    Gav dem ganske kort i ovnen da skummet var sprøjtet på men så hang skum og bund ikke længere sammen men gled fra hinanden ? Har i prøvet det?
  • Susanne 06-08-2013 21:07:20
    Det var ikke en god oplevelse, føj.
  • Lars 01-08-2013 20:47:35
    Ikke kom vand i sukkeren!!!
  • Chila 09-07-2013 19:02:17
    Tak for svar :) Vil lige sige at de blev super fantastiske og lækre... Meget nemme at lave :)
  • Rikke 07-07-2013 22:40:21
    Nej det skal ikke køles af inden man putter det i, bare husk at det skal i stille og roligt og frygt ikke at det ikke stivner, det gør det når det er blevet rørt omkring 10 min.
  • Chila 07-07-2013 04:08:53
    Hej.. Nu har jeg læst alle kommentarerne igennem og der er blevet spurgt to gange om sukkerlagen skal køle inden man putter den i æggehviderne - men ingen svarer på dette :( Så jeg spørger lige igen.... Skal sukkerlagen køle inden den hældes i æggehviderne? Skal nemlig lave dem i morgen, så det ville være rart at vide :)
  • Rikke 20-06-2013 20:56:20
    det kan man godt, men bare husk at der skal være rigeligt med chokolade i en dyb skål, så der er plads til hele flødebollen tip: lad flødebollen (før der er chokolade på) lufttøre lidt så der dannes hinde. så er det nemmere at dyppe den i chokolade
  • Anne Marie 13-06-2013 14:39:04
    Hej jeg hedder Anne Marie og i dansk timen ringet min mobil og nu skal jeg dele fløde lodder up i klassen men så tænkte jeg at jeg kunne lave dem selv :D. Men mit spørsmål er kan man dype flødeboldene i chokoladen
  • Melanie 08-06-2013 14:29:38
    Frygt ikke hvis fuffen er tynd! Den køler mens man pisker og efter 15 min. Er den perfekt. Tilsæt en flækket vanilje stang, når sukkerlagen koger- det giver en meget bedre smag!
  • Vibs 31-05-2013 04:14:20
    Kan de fryses?
  • Tanja 30-05-2013 12:08:05
    Den er meget svær og piske. Piskede i en halv time på en bord røremaskine og det var stadig ikke helt stift.
  • Sofia 26-05-2013 11:26:45
    Jeg har ikke smagt på dem inu men er sikker på at de er gode
  • monty ahlmann-ohlsen 23-05-2013 12:10:36
    Dette spørgsmål har ikke lige noget specielt med jeres opskrift at gøre. Men kan i fortælle mig, hvorfor det hedder en "fløde"bolle. Der er da ikke flødeskum i dem.
  • Sasha 17-05-2013 20:58:46
    Super gode. Men det der med at man kun skal piske i et kvarter på middel hastighed. Det kan man altså ikke bruge til noget. Det er jo suppe. Men man skal bare piske MEGA lang tid!!!
  • ? 07-05-2013 15:38:19
    Hvor meget skal æggehvidet piskes inden sukkermassen kommer i ??
  • Carina 05-05-2013 09:39:39
    Med M1 tyllen fra Wilton (ca. 30 kr.) laver man de smukkeste flødeboller. Det er væsentlig nemmere at stille flødebollen på en spartel (eller på trådene på en æggedeler) og hælde chokoladen over flødebollerne med en soveseske :-)
  • Mille 27-04-2013 22:22:34
    Flødebollerne er nemmere at pensle med chokolade hvis de er i ovnen i ca. 5 min. Inden
  • martin 26-04-2013 16:30:18
    nemme at lave og smager godt
  • flødebolle 26-04-2013 16:20:14
    det smag'er godt !!!!!
  • smar godt 26-04-2013 16:19:11
    det sma´r godt !!
  • Sandra 25-04-2013 13:17:12
    Nemme at lave, selv for begyndere. :)
  • Glemte at deres opskrift er bedst min er dårlig 23-04-2013 15:21:33
    Uddannet Konditor
  • en person 23-04-2013 15:19:11
    jeg elsker flødeboller
  • Emilie 22-04-2013 12:59:11
    Um de er regty gode
  • Rikke 14-04-2013 20:24:32
    Har lavet dem en gang før og havde god succes med dem. Jeg hældte bare chokoladen på i stedet for at male den på.
  • Uddannet konditor. 10-04-2013 20:39:58
    Glemte lige at påpege, at det menes en god bord-røremaskine med pisker.
  • Uddannet konditor. 10-04-2013 20:36:39
    Vil lige komme med nogle gode råd: Prøv at gør sådan her, hvis muligt... Brug en rørmaskine, det er den mest effektive maskine, til at få massen stiv på. Kog sukkervandet op til 121 grader/ca. 5 minutter(sirupagtig), rør mindst mulig i sukkermassen mens den opkoges. Æggehviden piskes let. Sukkermassen hældes langsomt og med tynd ståle, i den langsom kørende letpisket æggehvide. Piskes herefter i ca. 15 min. i mellem hastighed eller til man kan høre massen slaske rundt i røreskålen, har den bedste fasthed. Sprøjtes på bagte bunde. Kan stå til næste dag eller bages i ovn ved ca. 120 gr. varmluft i ca. 3-5 min, så de får en lille hinde i skummet. Skal afkøles helt/gerne lidt koldt. Chokoladeknapper er de bedste pga. de ikke skal tempereres, kan suppleres med lidt smeltet palmin, så vil chokoladetykkelsen på flødebollen blive tyndere (kan nemt blive for vammel med for tyk lag chokolade, men kommer helt an på størrelsen af flødebollen. Man kan stille de nøgne flødeboller på en ren ovnrist og den smeltede chokolade hældes over flødebollerne evt. fra en kande. God fornøjelse.
  • Nicholas (England) 08-04-2013 21:19:26
    Hi...I tried english marcipan as base but don't recommend it as it is very very sweet (only 25% almonds in it), so Odense Marcipan definately the best choice to use as base.
  • Dorthe 08-04-2013 17:43:22
    Skal sukkerlagen køles ned inden den piskes med æggehviderne?
  • victor 06-04-2013 17:55:14
    i*
  • victor 06-04-2013 17:54:57
    prøv at putte noget grønt natur farve på det er godt :)
  • Sofia 03-04-2013 14:14:15
    hej vi har lavet dem to gange og de er perfekte vi kan helt klart anbefale denne opskrift og vi har eksperimenteret lidt og lagt en Marie kiks under marcipanen så der kommer lidt knas i flødebollen og det smager helt vildt godt!
  • Marie 02-04-2013 18:24:53
    Med himbær smarer det godt
  • Linette. 29-03-2013 15:47:39
    Åhh... Nu ser jeg længere nede i kommentare at jeg skal bruge madolie. Går straks i gang.
  • Linette 29-03-2013 15:43:10
    Jeg skal prøve opskriften nu. Hvordan "tynder" jeg chokoladen? Vil forsøge at vende bunden i vejret på dem og vende dem i den flydende chololade.. Go påske.
  • Mariane 28-03-2013 18:07:13
    Derudover bliver skummen mere fast, hvis det tilføjes ca. 100 g. glukosesirup i sukkerlagen - altså så glukosesiruppen koger med i gryden. :)
  • Mariane 28-03-2013 18:02:19
    Personligt synes jeg, at det er lettere at dyppe flødeboller i chokolade, end at pensle. Og så er det en god idé at måle sukkerlagen (med et rigtigt sukkertermometer), og når den er præcis 117 grader kan den stille hældes i massen, mens der piskes. Skålen har godt af at blive kølet udvendigt samtidig. Når flødebollerne er sprøjtet på bundende, har de godt af at stå en times tid og "tørre" - Så er det super nemt. :)
  • Henriette 28-03-2013 07:15:41
    Hej Mille, Jeg lavede selv disse i går, og min skum blev rigtig fin. Laver du din skum i en køkkenmaskine, eller med en alm. håndrøremaskine? Kan det være det? Jeg fulgte bare opskriften, og så lod jeg røremaskinen rører i et godt kvarter. Til gengæld synes jeg at portionen på skum var meget stor, og kunne snildt have lavet mange flere flødeboller (lavede bunde af 400 gr. marcipan, skar dem ud til 24 stk. Men kunne godt have fået næsten dobbelt ud af skummet)
  • Mille 27-03-2013 11:02:52
    Meget forstående opskrift!! :-) Men desværre er jeg bange for at jeg laver en fejl :-( jeg ved ikke om det er mig eller om det skal være sådan... Men jeg har lavet denne opskrift en gang før. Og nu ville jeg prøve den igen. Men begge gange er min skum blevet for tynd :-( og jeg har fuldt opskriften helt ud til mindste detalje begge gange :-( så jeg vil meget gerne have nogle tips til hvordan jeg kan undgå dette ;-)
  • majbritt 26-03-2013 21:29:18
    super nem opskrift.. kunne dog ikke pensel chokoladen på. så brugte en hul is og en ske.
  • Ulla Bauer Them Jylland 26-03-2013 15:29:59
    Min datter lavede dem for at par dage siden da hun var på besøg med mine børnebørn på 10 og 13 år. Vi deltog alle sammen til stor fornøjelse for børnene. De var nemme at lave og smagte vidunderligt. Vi bagte dem kort i ovnen som der står under tips og så var det meget nemt at "male" chokoladen på med en bagepensel. Bestemt ikke sidste gang vi har lavet dem og så er det tilmed meget billigt at lave dem selv frem for at købe nogle af en god kvalitet
  • Frida 26-03-2013 15:27:44
    :-)
  • Rosa 24-03-2013 17:11:10
    Jeg syntes flødebollerne er super lækre, og nemme at lave! Da jeg havde sprøjtet skummet ud på marcipanbundene var de super flotte, lige indtil jeg skulle putte chokoladen på. Chokoladen var vildt svært at putte på, så det endte med at mine flødeboller ikke blev så pæne. Så det skal man lige tænke over:-) Ellers er det en fantastisk opskrift!
  • anonym 24-03-2013 17:05:48
    det ser lækert ud
  • Anne 23-03-2013 23:18:17
    har ike prøver endnu men det ser meget nemt ud at se ham gøredet på vidioen,men med mig kan det godt ikke gå godt :)
  • Annette 23-03-2013 19:51:33
    Meget lækre og nemme at lave :-)
  • :) 17-03-2013 20:40:48
    Hvad mener i?
  • Trine 17-03-2013 18:27:04
    Mmm sødt med sødt på!! Lækert =>
  • Louise 17-03-2013 16:59:04
    Der er 160 g. i 4 bægre past. æggehvider :)
  • Lotte 04-03-2013 16:55:04
    Skønne flødeboller som kan laves med hindbærskum (kog hindbærene, si kernerne fra og afkøl), lakridspulver, mango og/eller passionsskum, hvid, mørk eller lys chokolade - gør som du lyster. For nybegyndere er det nemmest at bruge en spalet med huller i, som man placerer flødebollen på (som har været i ovnen - for ja det skal man og gør overfladen på skummet mere fast, så det er nemmere at overtrække med chokolade), men man overhælder flødebollen med chokolade fra en ske. Det overflødige chokolade ryger derved ned i gryden og kan genbruges til overtræk.
  • Agnes 28-02-2013 14:45:03
    Har bagt dem flere gange og de kan holde i 3 dage
  • Tanja taluta 24-02-2013 13:04:28
    Smager super lækkert!
  • Christanie 14-02-2013 19:18:34
    Prøv dem med hindbær skum Uhmmm... Lækkert!
  • Ib 14-02-2013 18:35:24
    Nemme og meget gode
  • Bo 14-02-2013 18:23:54
    Super lækre
  • Mille 13-02-2013 13:17:27
    Hvor mange æggehvider er 150 gram ca?
  • Mona Iversen 12-02-2013 10:25:38
    Hvor lang tid kan de gemmes?
  • sarah 09-02-2013 13:17:11
    kan man også bare dybe flødebollen i chokoladen?
  • sarah 09-02-2013 13:15:43
    hvad skal man gøre hvis guffen ikke er stift nok til at man kan pensle chokoladen på?:...
  • irene 04-02-2013 09:36:44
    skal el. skal ikke. æggehvideskummet bages i ovnen efter den oprindelige opskrift.
  • Django 02-02-2013 15:12:30
    Det kommer an på producenten. Nogle æggehvider ligger to i ét bæger, andre 3, så du må læse på pakningen hvor meget hvert bæger indeholder :))
  • Tine 02-02-2013 00:15:23
    Hvormange hvider er 150 gram ca?
  • Michael 27-01-2013 23:25:24
    Har prøvet med kaffesmag og jordbær og hold nu kæf* det godt haha
  • Katrine 27-01-2013 13:25:30
    Har lige lavet nogle flere. Stadig super lækre og nemme!
  • dorte 25-01-2013 18:58:29
    jeg ruller dem i hakkede nødder mens chokoladen stadig er blød , det holder også på faconen og smager super godt sss prøv også med et flydende karamel lag under chokoladen det er super lækkert. Men ville gerne vide hvor man kan købe vafler til bund synes det før sødt med marcipan bund
  • Lotte 22-01-2013 15:06:52
    Jeg følger den skrevne opskrift og det fungere super. Jeg hælder chokolade på med en ske og brugen en blød, lille pensel til at fordele det lidt. Kan se der er nogen som skriver de skal i fyseren og ikke bages. Men når man har en minifryser er der altid ikke nemt :p Hvis de skiller fra bunden efter de har været i ovnen kan det være fordi ovnen har været lidt for varm, eller de står for længe og køler af inden man kommer chokolade på :)
  • Katrine 13-01-2013 19:40:41
    Nemme og lækre, men bliver nok bedst hvis man fortynder chokoladen!!:D
  • Leyla 13-01-2013 00:56:52
    Nøøøj hvor er de gode, nemme og lækre! De skal laves noget oftere hjemme hos os! :)
  • Lene 12-01-2013 01:37:18
    Mmmm, den er nem og lækker
  • Lena 06-01-2013 11:49:17
    Har lige lavet hindbær versionen - og følger jeg opskriften har jeg skum til 60 stk??!!! Så nu står jeg med en stor rest... Kan skummet bruges til andet?? Ellerskal detfryses ned?
  • Katja 06-01-2013 09:18:51
    30 skiver siger jo sig selv 30 flødeboller
  • Adam 04-01-2013 14:51:33
    Til hvor mange personer? :)
  • Rasmus 30-12-2012 14:22:23
    Skal prøve at lave dem i morgen, som dessert til nytårs aften, sammen med noget is.. håber det blir godt.. :)
  • Maria 27-12-2012 13:37:43
    Jeg syntes at de er helt perfekt til min smag. Det er også sjovt at prøve med forskellige smage fex. Lakrids, karamel, kaffe. Det sidder altså lige i skabet
  • Rikke 24-12-2012 12:15:11
    Hvis i bager dem bliver de luftige som dem man køber
  • Ditte, silkeborg 24-12-2012 01:48:45
    Jeg har netop lavet flødebollerne her til aften, og de smager rigtig godt. Jeg tror, jeg vil give marcipanen kortere tid i ovnen næste gang, da jeg bedst kan lide marcipanen blød, men det er jo en smagssag.
  • dina 23-12-2012 21:27:01
    jeg elsker at lave flødeboller og vil rigtig gerne ku lave det men hvad er det hvide der er inden i
  • Louise T 22-12-2012 09:28:02
    Lavede dem i går. Smagen er rigtig god, men fyldet er ikke luftigt som i de flødeboller man køber. Det er nærmere som det guf, man får på en isvaffel. Rigtig god ide at fortynde chokoladen lidt med smagsneutral madolie! Ellers en god opskrift :)
  • HM 21-12-2012 11:33:31
    Hvis jeg bager dem idag vil de så stadig være "friske" til på mandag ? og når jeg laver guffet skal sukkermassen så afkøle inden jeg hælder det i æggehviderne eller skal det tages direkte fra komfuret ?
  • Sidsel 20-12-2012 15:40:18
    Hej alle... Hvor meget skal lggehviderne piskes før man kommer sukkermassen i? Knus fra Sidsel :-)
  • Hanne 20-12-2012 13:29:10
    Jeg har lavet disse flødeboller præcis som i opskriften og de blev superlækre. Et nyttigt og afprøvet tip er, at de sagtens kan fryses ned efter de er overtrukket med chokolade og tages op og serveres en anden god gang UDEN at de bliver ringere af den grund:-)
  • Bagekonen 18-12-2012 20:44:28
    Ups ! Overtrække flødebollerne mente jeg
  • Bagekonen 18-12-2012 20:42:58
    Jeg har lavet disse lækre flødeboller mange gange ,og de er et hit vær gang. For at gøre det lidt nemmere at overtrætte flødebollerne kommer jeg 2-3 spsk. Neutral madolie i den smeltede chokolade, det gør chokoladen tyndere ,og nemmere at arb. Med ;-)
  • Helene Knudsen 18-12-2012 19:06:14
    Jeg har netop bagt disse. Super lækre! Jeg fulgte opskriften, og bagte først marcipanen - men de kom også en tur i ovnen efter jeg havde sprøjtet "guffen" på. Det er svært at vurdere hvor tykke bundene skal være, men mine blev altså lidt for tykke.. en 2-3 mm. vil jeg tro der skal til :) Efter guffen er færdig blandet, kan man tilsætte en smule kaffe, romessens eller blendet hindbær, hvad man har lyst til - det er lækkert med nogle forskellige :)
  • Alex Wallin 18-12-2012 01:45:39
    Når guffet er sprøjtet på, skal det en tur i fryseren for at underkøles... det må ikke fryse, men blot være kølet helt ned ... Så kan man dyppe i chokoladen. Det er bedre end at opvarme ...
  • Kathriné 17-12-2012 17:06:56
    De er bare super gode. Jeg har tit lavet dem, og det er bestemt noget der falder i god smag hvergang. Lige t tip, hvis man ikke bryder sig om marcipan(som min lillebror,) Kan man også lave dem på en mariekiks eller anden kiks. De skal bare ikke forbages ligesom marcipan bunde, men ellers det samme.
  • Hanne wiencken. 15-12-2012 13:57:00
    Jeg har hør at en put dem i fryser ind de put chokolade på, det skulle gør det nem.
  • Peter 14-12-2012 22:51:50
    Dejlig opskrift. Som andre har været inde på, er der forskel på filmen og opskriften. I filmen bages guffen ikke, mens det er metoden ifølge opskriften. Jeg prøvede derfor begge metoder. Der var ingen problemer med, at flødebollerne tog skade af at komme i ovnen, og den mere faste overflade gjorde det meget lettere at trække chokolade på. Ved begge metoder havde jeg større held ved at lade chokoladen løbe fra en ske end ved brug af pensel. Jeg brugte dog en del mere chokolade, end der står i opskriften. Jeg kan ikke umiddelbart smage forskel på de to forskellige typer, så de kommer nok alle i ovnen næste gang.
  • britt 14-12-2012 17:44:36
    Super lækre det er ikke sidste gang de bliver lavedet :-)
  • Christa 14-12-2012 14:22:52
    Heidi, det er MEGET vigtigt at skål og redskaber er helt rene. Den mindste smule fedtstof, også æggeblomme, betyder at hviderne ikke kan piskes stive ;-) Held og lykke med næste forsøg :-))
  • Karl 13-12-2012 18:35:19
    Selve guffen/skummet skal ikke bages men blot sprøjtes på bunden! Den opskrift jeg plejer at bruge skal flødebollerne stå og sætte sig til dagen efter inden de overtrækkes. Det nemmeste er at sætte flødebollen på en gaffel og overtrække med en ske. Jeg plejer at ovetrække bundene med chokolade og lade dem størkneinden jeg sprøjter guffen på
  • en lettere irriteret person 13-12-2012 16:02:48
    et lille råd, lad vær med at pensle chokoladen på dem med mindre du har "fortyndet" den... finder det faktisk en smule kritisabelt at det ikke bliver nævnt i opskriften
  • Christina 09-12-2012 20:25:20
    de er så superlækre og rigtig nemme at lave :-)
  • josefine jane forslund 05-12-2012 20:25:24
    god opsgraft det er de bestde jeg nogen sene har smakt
  • Emma 03-12-2012 21:08:14
    Hvis man bager marcipanen og guffen bliver guffen så ikr alt for stiv? Eller er de stadig fyldige og cremede hvis man bager dem? Tak på forhånd, glæder mig til at smage de lækre flødeboller?;-)
  • Mina 26-11-2012 18:23:27
    lækre flødeboller er dog også rigtig god hvis man prøver med lakrids pulver mums :) ( Heidi, hvis den ikke var stiv så skal den sikkert bare have lidt længere tid, det skulle min da jeg db den. ;)
  • Heidi 25-11-2012 17:57:44
    Jeg har forsøgt mig med opskriften i dag (kun lavet 1/4) men guffen var efter 26 min stadig ikk så stiv at den kunne sprøjtes på, nogen idé om hvad jeg kan gøre forkert?
  • Mich 23-11-2012 23:44:33
    Det, der fungerede for mig, og som må være lettest for alle begyndere, er at placere bollen på en gaffel og hælde chokolade over. Det kræver mere øvelse at dyppe bollen i choko, og hvis man pensler, er det let at få skubbet bollen ud af facon.
  • Betina 23-11-2012 21:22:20
    Jeg bagte dem i de der 5 min. så var det nemt at pensle dem bagefter.
  • R 22-11-2012 20:23:55
    Hvis man ikke bager dem - hvordan skal man så pensle chokoladen på?
  • Mich 22-11-2012 12:53:25
    Hej, det rigtige er ikke at bage dem. Jeg har selv lavet flødeboller med en anden opskrift, og de skal endelig ikke bages. God fornøjelse.
  • Helle, Lilly og Anna 22-11-2012 11:25:24
    Nu har vi prøvet at lave flødebollerne efter opskriften. Guffen skiller fra bunden og synker sammen efter at have været i ovnen. Så ser vi videoen, og han sætter dem ikke i ovnen. Hvad mon der er det rigtige???
  • Karina 18-11-2012 13:11:43
    Vanvittig lækre og ret simple at lave... Laver den igen til barnedåb med lyserød krymmel;-)
  • Anne 18-11-2012 02:53:36
    Har prøvet denne opskrift med min kæreste. Super lækker! Alle flødebollerne var væk inden weekenden var omme, de var slet ikke til at holde sig fra :] Succes, succes, meget sandsygeligt at jeg prøver den igen her til jul!

Send til e-mail

Hjemmelavede flødeboller


Afsender email *

Modtager email *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes