Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
7 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Kage med mascarpone, friske bær og marcipan 10

Her er opskriften på en flot og smagfuld kage med mascarpone, friske bær og marcipan. Kagen pyntes med blomster lavet af fondant for et mere professionelt resultat! Du kan med sikkerhed imponere gæsterne med denne kage!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Marcipanbund

  • 100 g Sukker
  • 125 g Smør (blødt)
  • 4 Æg
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk Kanel (stødt)
  • 0,50 tsk Bagepulver
  • 0,50 øko Citron
  • Mascarponecreme

  • 4 bl. Husblas
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g Creme Fraiche 18%
  • 100 g Flormelis
  • 0,50 øko Citron
  • 3 dl Piskefløde
  • 250 g Bær (friske) efter smag
  • Pynt

  • 250 g
  • 250 g
  • 250 g
  • 250 g
  • 250 g

Sådan gør du

  1. Marcipanbund: Ælt marcipan og sukker sammen. Tilsæt lidt efter lidt det bløde smør indtil du har en jævn masse. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver, riv citronskallen fint og rør det hele i dejen.
  2. Beklæd en springform (Ø25 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen jævnt. Bag bunden ved 170ᵒC i ca. 35-40 min. til den er flot gylden og giver let efter ved tryk. Lad bunden køle af i formen. Flæk bunden i to lige tykke dele. Rengør springformen.
  3. Mascarponecreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør i mellemtiden mascarpone, cremefraiche, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft sammen til en helt glat masse. Smelt husblassen i vandbad og rør den straks i. Pisk fløden let og luftig og vend den i mascarponecremen.
  4. Opbygning: Placer en ring af kageplast (eller bagepapir) langs kanten på den rengjorte springform. Læg den ene bund i formen. Drys de rengjorte bær ud over bunden og fordel cremen henover. Sørg for at komme helt ud til kanten og ned mellem bærrene. Læg den anden halvdel af bunden på som låg og stil kagen på køl i 3 timer.
  5. Pynt: Rul et tyndt lag pink fondant ud i lidt maizena majsstivelse så det passer til kagens overflade. Skær det til evt. med en bølget blondekant. Fugt kagens overflade meget let med lidt vand og placer det pink stykke fondant præcist på midten. Lav blomster og blade i fondant og mal dem med lidt pulverfarve for et ekstra flot resultat. Dekorér kagens overflade med pynten, som fæstnes med et par dråber vand.

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften