Fastelavnsboller med remonce og chokoladeskum

Kommentarer (4)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 52

Sværhedsgrad

Forberedelse
45 min.

Samlet tid
2 timer 15 min.

Stk.
12

  1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i en skål med 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og vaniljesukker. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  2. Rør smør, sukker og marcipan sammen til en remonce.
  3. Chokoladeskum: Varm 1 dl fløde op til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt den finthakkede chokolade heri. Tilsæt resten af fløden, rør det sammen og afkøl det i køleskabet.
  4. Rul dejen ud til ca. 30 x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Fordel remoncen midt på kvadraterne, fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
  5. Chokoladeskum: Pisk den kolde chokoladefløde til skum. Flæk bollerne og fyld dem med chokoladeskum.
  6. Pynt med flormelis eller smeltet shokolade og servér.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Peter Larsen 10-02-2013 14:20:54
    @Sascha - prøv kig under punkt 3 ;-)
  • Linda Malm 26-01-2013 21:23:33
    Jeg improviserede og kom ca. 1 tsk. Vanillesukker i remoncen.
  • Marie Louise 26-01-2013 11:21:20
    Hvor meget vaniljesukker snakker vi om i punkt 2 ?
  • Sascha Trads 20-01-2013 10:30:30
    hvor er opskriften på chokoladeskum???

Send til e-mail

Fastelavnsboller med remonce og chokoladeskum


Afsender email *

Modtager email *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes