Fastelavns vandbakkelser

Kommentarer (11)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 34

Sværhedsgrad

Forberedelse
1 time 30 min.

Samlet tid
2 timer

Stk.
20

  1. Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
  2. Afkøl dejen lidt og rør æggene i et ad gangen. Det er vigtigt der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer eller sprøjt dem ud ved brug af sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne ved 220° C i ca. 20-25 minutter afhængig af størrelsen. OBS det er vigtigt, ovnen ikke åbnes de første 20 minutter, da vandbakkelserne så falder sammen.
  3. Når de ser bagte ud, tages en ud og stilles på en rist, falder den sammen, skal de have lidt længere.
  4. Fyld: Pisk fløden til skum. Bland med grovhakkede svesker, revet nougat og lidt portvin.
  5. Fyld: Bland grofthakkede jordbær, revet marcipan og lidt appelsinlikør
  6. Fyld: Bland blåbær, hakket chokolade og smag til med vaniljesukker.
  7. Flæk bollerne, kom fyldet i og drys med flormelis eller overtræk med smeltet chokolade.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Majbritt Rosbak Larsen 12-10-2013 19:03:33
    Dem der glemmer og bruge en gryde og koger smør og vandet godt og grundig, bliver det en fiasko, men husk 100 g mel og pisk det godt og grundig og lade kæle og stop så de 4 æg der i, og lad det lige hvile i 1 min og smid dejen med spiseske med en spiseske fuld på bage parpiret og jeg kan få 11 ud en af en perition
  • Majbritt Rosbak Larsen 12-10-2013 18:59:22
    de skal i midten af ovnen, ved alm ovn i 25 min
  • Majbritt Rosbak Larsen 12-10-2013 18:58:10
    de er bare rigtig gode de har vandbakkelser her, lave nogle af dem i går, og har lavet nogle fler i dag, da vi får gæster, jeg stopper kagecreme og fløde med jordbærsyltetøj og lidt vanilie og sukker i, og som pynt oven på fløde med et jordbær oven på Velbekommen
  • kate 10-04-2013 00:09:57
    der stå ikke hvor i oven de skal være om de skal i oven kan ikke se men tro de skal stå i miden
  • anette 17-02-2013 16:01:07
    jeg har problemer med at mine vandb. ikke vil hæve kan i hjælpe mig?
  • Majbritt 13-02-2013 21:16:24
    Ovn 220° c er det bare alm ovn eller varmluft?
  • Lise 13-02-2013 19:12:39
    Ja det står der jo, 20 stk uuuuups....
  • Lise 13-02-2013 19:11:52
    Hvor mange får man ud af denne portion?
  • Martina 07-02-2013 09:57:12
    hvid man ikke åbner ovnen før efter det 22. minut så skal de nok klare sig og de smager himmelsk. prøv med flødeskum der er blandet med hindbær syltetøj mums siger vi bare. jeg har lavet denne opskrift mange gange og er et meget stort hit hver gang.
  • ... 04-02-2013 19:20:18
    Der skal da ikke bagepulver i vandbakkelse... Opskriften er helt korrekt. Måske, du har åbnet ovnen for tidligt. Prøv igen...
  • kirsten.lind@privat.dk 01-02-2013 19:20:39
    Hov I har vist glemt noget, jeg prøvede opskriften, og det blev ikke godt. Mon ikke der skulle være bagepulver i?

Send til e-mail

Fastelavns vandbakkelser


Afsender email *

Modtager email *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes