Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Gule påskekyllinger - påskeæg i forklædning 15

Nem opskrift på påskeæg dekoreret som søde, gule påskekyllinger med en midte af vores lækre, originale marcipan. De små marcipanpåskeæg dyppes i gul chokolade og dekoreres med mørk chokolade og en blanding af gul og rød figurmarcipan til henholdsvis øjne og næb. Opskriftens udbytte er 10-12 små påskekyllinger, der med sikkerhed nok skal få hele familien i påskehumør. Se hele opskriften nedenfor, og bliv klar til påske med den skønneste dekoration!

Sådan gør du

  1. Skær marcipanen i stykker á 10-12 g, og rul til æg i håndfladerne eller med æggeruller. Sæt æggene på en pind, og lad dem tørre en times tid inden de skal dyppes.
  2. Rul den hvide fondant tyndt ud, og udstik med en kruset udstikker, for at det ligner en æggeskal. Læg stykkerne til side, indtil æggene er dyppet i chokolade.
  3. Bland den gule og røde marcipan sammen, indtil det giver en flot orange farve. Tril den orange marcipan til små næb til kyllingerne.
  4. Smelt chokoladen, og bland farven i. Rør godt rundt, indtil chokoladen er helt gul. Temperér chokoladen, og dyp derefter de små æg i den gule chokolade. Sørg for at ryste pinden rigtig godt, så chokoladen ikke løber ned ad pinden, når du vender den om.
  5. Sæt ”æggeskallen” på toppen, og næbbet på ægget. Lav til sidst to små øjne med smeltet overtræk.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Rul påskeæggene ud med vores æggeruller for fine og ensartede påskeæg.

Bland gul og rød marcipan til en flot orange farve eller brug en naturlig frugtfarve. Smelt hvid chokolade og bland med gul chokoladefarve. Bland sukker og rosa kagestøv og kombiner med små skumfiduser. Brug en kruset udstikker, så marcipanen ligner en æggeskal.

Prøv dig frem, for mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænsen i påskedagene.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften