Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Det ultimative konfektstykke 40

Må vi præsentere: "Det Ultimative Konfektstykke". En ægte ODENSE-klassiker og forbrugerfavorit. Konfektstykket består af 3 lag; nougat med ristede mandler, blød og lækker marcipan og sidst mørk overtræk/chokolade. Du bestemmer selv, om du vil skære stykkerne ud i kvadrater, men at de er praktiske og (vanvittig) gode - det kommer du ikke udenom.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 40 stk.

Sådan gør du

  1. Hak mandlerne, og rist dem på en bageplade i ovnen ved 150° C i 15 minutter, til de er let gyldne.
  2. Rul imens marcipanen ud, og læg den herefter i en firkantet form - eks. 22x22 cm eller tilsvarende (jo tykkere færdigt konfektstykke du ønsker, jo mindre form skal du bruge).
  3. Smelt nougaten i mikroovn eller over vandbad, og bland mandlerne i. Hæld nougatmassen over marcipanen, så nougaten bliver ca. 1 cm højt – eller efter ønske. Sæt den på køl, indtil den er fast (ca. 30 min.).
  4. Tag det store stykke konfekt ud af formen, og vend det på hovedet.
  5. Smelt de mørke overtræksknapper (/temperér de mørke chokoladeknapper) i mikroovn eller over vandbad, og smør overtrækket hen over marcipanen. 
  6. Når overtrækket er størknet, skæres konfekten ud i den ønskede størrelse.

Tip

Relateret video

Det ultimative konfektstykke

Konditor demonstrerer: Det ultimative konfektstykke

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften