Sandkage med marcipan, hindbær og fondant 10
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Sandkage
- 1 Vaniljestang
- 300 g Rørsukker
- 250 g blødt Smør
- 6 Æg str. M, stuetemperatur
- 300 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- fintrevet Citronskal af 1 citron
- 125 g Hindbær
-
Glasur
- 1 Pasteuriseret æggehvide
- 100 g Flormelis
-
Pynt/Dekoration
-
150 g
-
30 g
-
50 g
- Majsstivelse til at rulle ud i
Sådan gør du
Sandkage:
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, sukker og det bløde smør helt hvidt og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk ét æg i ad gangen.
- Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen.
- Tilføj revet citronskal, friske rengjorte hindbær og fint revet marcipan. Rør det hele grundigt sammen.
- Kom dejen i en springform (diameter ca. 22 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 175° C i 45-50 minutter. Mærk efter, om den er færdig. Der må ikke hænge dej ved, når en lille kniv stikkes ned i midten af kagen. Lad kagen køle af i formen. Befri kagen fra formen og placer den på et fad.
Glasur:
- Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Fordel glasuren i et meget tyndt lag ovenpå kagen. Glasuren skal blot fungere som en slags lim under fondantlåget.
Fondant
- Sno den hvide og sorte fondant sammen gentagne gange til det er grundigt snoet, og tynde stråler af sort fondant ses i den hvide. Udrul dernæst fondanten i lidt majsstivelse til en tykkelse på ca. 2 mm. og placer den ovenpå kagen. Afslut med små stjerner af lyserød fondant som fastgøres med lidt fødevaregodkendt lim eller vand
Tip
Du skal bruge følgende værktøj:
En stor rullepind
Stjerneudstikkere
Fødevaregodkendt lim eller vand