Mandel is 12
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Marcipanbund
- 2 stk. Æggehvider
- 75 g Sukker
- 1 spsk Hvedemel
-
Iscreme
- 6 stk. Æggeblommer
- 100 g Sukker
- 1 spsk Vaniljesukker
- 50 g Mandelsplitter
- 1 spsk Sukker
- 5 dl Piskefløde
-
Hvid chokoladesauce
- 2 dl Piskefløde
Sådan gør du
-
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengsen er sej. Vend revet marcipan samt mel i dejen og smør den på et stykke bagepapir så det passer med størrelsen på formen. Brug en springform, rugbrødsform eller en lille bradepande. Bag den ca. 25 minutter ved 150° C.
-
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
-
Drys sukkeret på en varm pande, tilsæt mandelsplitter og vend dem i det smeltede sukker.
-
Afkøl mandelsplitterne og rør dem i æggemassen sammen med revet marcipan. Vend til sidst forsigtigt flødeskum i.
-
Beklæd formen med bagepapir eller plastfolie og kom iscremen i formen.
-
Læg makronbunden på som låg.
-
Frys isen til den er fast og skærbar, vend den ud på et fad og skær den i skiver.
-
Smelt chokoladen i fløden og servér chokoladesaucen til isen.