Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
6 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Frisk semi freddo i kræmmerhuse 6

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

  • 100 g Sukker
  • 1 stk. saft og revet citronskal fra økologisk Citron
  • 2 stk. Pasteuriserede æggehvider
  • 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • 3 dl Piskefløde
  • 1 pk Vaffelkræmmerhus
  • Pynt

  • 100 g ODENSE Mørk overtræk 200g
  • Kokosmel

Sådan gør du

  1. Bring sukker, citronsaft og citronskal i kog i en gryde og kog til sukkeret er helt smeltet, og konsistensen er som tynd sirup.
  2. Pisk æggehviderne stive. Pisk den varme sukkerlage i lidt ad gangen og pisk til marengsen er sej.
  3. Kom æggeblommerne i en skål sammen med revet marcipan og pisk den til en tyk klumpfri creme.
  4. Pisk fløden til flødeskum.
  5. Vend halvdelen af flødeskummet i marcipancremen og vend derefter skiftevis citronmarengs og flødeskum i. Kom iscremen i en bøtte med låg og sæt den i fryseren i mindst 6 timer og gerne til næste dag.
  6. Dyp kanten af kræmmerhusene i smeltet chokolade og drys med kokos. Kugl isen op og kom kuglerne i kræmmerhusene og server, evt. pyntet med et drageæg på toppen.