Frisk semi freddo i kræmmerhuse 6
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 100 g Sukker
- 1 stk. saft og revet citronskal fra økologisk Citron
- 2 stk. Pasteuriserede æggehvider
- 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer
-
150 g Original ODENSE Marcipan 375g
- 3 dl Piskefløde
- 1 pk Vaffelkræmmerhus
-
Pynt
-
100 g ODENSE Mørk overtræk 200g
- Kokosmel
Sådan gør du
-
Bring sukker, citronsaft og citronskal i kog i en gryde og kog til sukkeret er helt smeltet, og konsistensen er som tynd sirup.
-
Pisk æggehviderne stive. Pisk den varme sukkerlage i lidt ad gangen og pisk til marengsen er sej.
-
Kom æggeblommerne i en skål sammen med revet marcipan og pisk den til en tyk klumpfri creme.
-
Pisk fløden til flødeskum.
-
Vend halvdelen af flødeskummet i marcipancremen og vend derefter skiftevis citronmarengs og flødeskum i. Kom iscremen i en bøtte med låg og sæt den i fryseren i mindst 6 timer og gerne til næste dag.
-
Dyp kanten af kræmmerhusene i smeltet chokolade og drys med kokos. Kugl isen op og kom kuglerne i kræmmerhusene og server, evt. pyntet med et drageæg på toppen.