Næringsindhold i mandler

Ren_raa_rulle
Marcipan er et typisk nydelsesprodukt. Det er convenient - nemt at bruge - og kan indgå som ingrediens i konfekt, kager og desserter hele året rundt.

Marcipan er fyldt med energi
Marcipan består af mandler og sukker/glukose. Det betyder, at det samlede energiindhold i marcipan er relativt højt. Eksempelvis indeholder Original ODENSE Marcipan 63 % mandler. I andre af vores produkter er mandlerne kombineret med eller erstattet af abrikoskerner, der blandt andet er kendetegnet med gode bageegenskaber.

God næring i mandler og abrikoskerner
Både mandler og abrikoskerner er rigtig god næring. De har:

- Et højt indhold af omsættelig energi
- Et højt olieindhold med næsten ideel fedtsyresammensætning af umættede fedtsyrer
- Et højt proteinindhold af god kvalitet
- Et højt indhold af vitaminer og mineraler

Visse proteiner i mandler og abrikoskerner kan for nogen virke allergifremkaldende.