Nyd glutenfri kage og dessert med Odense Marcipan

Glutenfri -inspiration -fra -odense

Har du glutenallergi, eller er du glutensensitiv, skal du ikke snydes for kager og søde sager. Glutenfri kage og dessert findes efterhånden mange steder i supermarkeder, restauranter og bagere, men du kan også nemt lave dine egne glutenfri fristelser, hvad enten det er til en Glutenfri jul, påske eller ganske almindelig hverdag.

At lave Glutenfri fristelser er faktisk ikke så svært, som du måske tror. Hos Odense Marcipan hjælper vi dig godt på vej med masser af Glutenfri opskrifter med skøn marcipan, nougat og chokolade.

Vi har også gjort det nemt for dig at købe al den marcipan, nougat og chokolade, som du skal bruge til at lave de velsmagende glutenfrie kager og desserter ved at tilbyde dig dem online i vores webshop.

Hvad er gluten?

Gluten er et protein, som findes i flere danske kornsorter som f.eks. hvede, rug og byg. Gluten har den egenskab, at det får dej til at blive elastisk og hæve, og gluten er med til – sammen med hævemiddel – at gøre brød og kager lette og svampede.

Hvis et produkt indeholder mindre end 20 ppm gluten betegner man produktet som glutenfrit og dermed kan tåles af de fleste med glutenallergi (cøliaki) eller glutenintolerance,

Er der gluten i marcipan?

Det korte svar på det spørgsmål er ja (men meget lidt). Hovedingrediensen i marcipan er mandler, som er naturlig fri for gluten.

I vores gode Odense Marcipan tilsætter vi dog glukosesirup, og denne fremstilles ud fra hvedestivelse. Glukosesiruppen – og dermed også vores marcipan – indeholder maks. 20 ppm gluten og dermed holder sig under maksimumsgrænsen for indhold af gluten og kan derfor anses som værende glutenfrit.

Vi har tidligere foretaget glutenanalyser på udvalgte marcipanprodukter (inkl. marcipan med et ”højt” indhold glukosesirup) og resultaterne viser, at indholdet af gluten er under analysens detektionsgrænse (<5 ppm).

Så hvorfor ikke bytte hvedemelet ud med marcipan, som vi har gjort det i denne version af en Glutenfri æblekage?

Få marcipan, der er naturlig fri for gluten

Hvis du er hypersensitiv over for gluten – eller hvis du bare vil være på den helt sikre side – kan du anvende vores marcipan uden tilsat sukker. Her er marcipanen sødet af mandlernes naturlige sukkerindhold og er derfor helt naturlig fri for gluten. 

Prøv vores opskrift på Glutenfri lækre småkager, som i stedet er lavet på vores marcipan uden tilsat sukker og kanel.

Andre glutenfri produkter fra Odense Marcipan

Vores marcipan er ikke det eneste af vores produkter der er glutenfri. Vores nougat og chokolade er fremstillet helt uden glutenkilder og du kan derfor også nyde vores gode Odense nougat og chokolade.

Prøv f.eks. vores opskrift på Glutenfri muffins med banan og lækker Odense chokolade. Har du ikke muffins forme, kan du også bage kagen i en bradepande og få en helt almindelig glutenfri banankage.

Få inspiration til glutenfri bagning

Søger du inspiration til en lækker kage uden mel, kan du gå på opdagelse i vores mange glutenfri opskrifter. Find også opskrifter på glutenfrie desserter og andre søde sager som konfekt og is, som kan nydes af de fleste med glutenallergi eller glutenintolerance.