Sådan laver du flotte marcipanroser

marcipanrose_topfoto

Odense Marcipans chefkonditor viser der her, hvordan du kan lave marcipanroser. Der findes flere teknikker til at fremstille. Teknikken her er den vores egen konditor oftest anvender. Husk, øvelse gør mester. I en af vores andre videoguides viser vores konditor, hvordan du kan lave marcipanblomster.

 

Marcipanroser http://i.vimeocdn.com/video/478986044_640.jpg Marcipanroser - sådan laver du dem. Odense Marcipans chefkonditor Peter Kofod viser i denne video, hvordan man selv laver marcipanroser, som de professionelle.

 

I nedenstående anvendes ca. 400 g Original ODENSE Marcipan til 9 marcipanroser. Flormelis og lidt honning eller glukose kan med fordel - ligesom  i videoen ovenfor - æltes ind i marcipanen, for at gøre den mere smidig, og lettere at arbejde med. Brug op til ca. 100 g. flormelis pr. 200 g marcipan og knap en spiseske honning/glukose. Anvendes der overtræksmarcipan tilsættes ikke flormelis eller honning/glukose.

Pastafarver kan anvendes til at farve i forskellige farver efter ønske.

rose_1 Rul marcipanen ud i en tynd rulle, og skær små kugler ud. Start med at lave en lille kegle, som skal være blomsten i midten.

Pres de små kugler ud til blade mellem to stykker plast, hvor bladet er tyndest i den ene side.
rose_2 Fæstn det første blad på midten af dråben med den tynde side af bladet opad.
rose_3  Fortsæt med at fæstne blade rundt om, til den har den ønskede størrelse.
rose_4 Fold blomsterbladenes øvre kant udad på de ydre blade.
rose_6 Rul rosen mellem fingrene, så du kan tage den nederste del af.
rose_7 Så er rosen klar til at blive sat på kagen!