Lav fondant blomster og fondant roser

 Fondant blomster og roser

Pynt dine kager med røde roser og rosenblade formet i fondant. Annemette Voss viser her, hvordan du selv kan lave de flotte roser.

Ønsker du en hurtig tørretid på dine fondant dekorationer, arbejd da CMC pulver/tylosepulver ind i fondanten inden du laver dine dekorationer.

Til nedenstående anvendes der 250 g rød fondant250 g grøn fondant, tyloselim/kagelim, lidt farvepulver, samt forskelligt værktøj.

 

Sådan laver du flotte fondantroser http://i.vimeocdn.com/video/555616069_640.jpg

 

Step1

Rul fondanten ud med en rullepind - brug gerne "rolling pin guide rings", for at få en ensartet tykkelse på fondanten.
Drys evt. med lidt majsstivelse, så bliver det nemmere at arbejde med fondanten.

Brug en rosenblads-udstikker (plunger) til at lave de små blade med.

Step2

Brug en blomster-udstikker til at lave de store blade med.

Step3

Til rosenbladene skal du bruge en rund femblad blomster udstikker.
Husk at du skal bruge to udstik til hver rose.

Du skal også trille en lille top i rød fondant. Den skal bruges inden i rosen.

Step4 Med "balling" værktøjet, kan du forme en flot kant på de røde blade.
Step5 Fold bladene på den ene røde blomst op imod den røde fondant top.
Det bliver det inderste af rosen.
Step6 Inden du sætter den foldede røde rose op på det andet røde blad, skal du huske at påføre tyloselim også kaldet kagelim. Så holder din fondantfigur længere.
Step7 Sæt det foldende rosenblad ovenpå den andet og fold derefter det nederste blad op omkring det øverste.

Step8 Sæt din fondantrose til at tørre i en krans, formet af bagepapir, for at sikre at den holder formen.

Step11 Du kan evt. pensle bladene med lidt farvestøv for at få det perfekte look.

Step12 Placer den røde rose ovenpå det grønne udstik.

Step14 Sæt rosen på kagen og dekorér med de grønne rosenblade.